Силна имунна система как се постига – ето рецептата!
Здраве

Силна имунна система как се постига – ето рецептата!

Силна имунна система имат по принцип здравите хора. Има периоди, в които имунната ни система отслабва вследствие боледуване или на неправилно отношение на даден човек към здравето му.

силна имунна система ни пази от болести

При небрежно отношение към собственото ни тяло като пушене, пиене на големи количества кафе, алкохол, газирани напитки, безразборно хранене с вредни храни е естествено да се получи срив в имунната система. Тогава организмът подава сигнали, които ни подсказват да вземем мерки.

Поддържане на здрава имунна система трябва да се прави постоянно и да се набляга на диети, които биха спомогнали за нейното укрепване. Има редица естествени имуностимулатори. Хубаво е да ги приемаме през месеците на вируси и грип, а не постоянно. Също така се налага да приемаме природни стимулатори на имунитета ни, когато сме болни и след това. Затова ви предлагаме да се възползвате от тази рецепта.

Силна имунна система

Рецепта за силна имунна система

Вземете чисто натурално кисело мляко (ако купувате от магазина, взимайте гарантиран продукт, в който не слагат нишесте). Сложете 2 ч.л. ябълков пектин на прах, 1 с.л. чист натурален билков мед, 1 ч.л. канела и 30 (тридесет) капки тинктура от прополис (клеева тинктура). Разбърквате добре с лъжица, за да бухне пектинът и се яде сутрин на гладно. 15 минути след това можете да закусите здравословно – пълнозърнест хляб, варено яйце, няколко маслини и малко сирене.

Вечер, един час след вечеря и преди лягане направете същото.

Това съчетание в рецептата ще укрепи имунната ви система, ща ви даде повече сила и е особено ценна за децата над 3 години. При тях трябва да се уверите, че нямат алергия към някоя от съставките в рецептата. Повечето деца днес са с алергия, за която вече има публикувани много доказателства в чуждестранната преса, че се дължи на поставянето на ваксини в бебешка възраст. В Япония отдавна е забранено прилагането на ваксини на бебета до 2 години.

орехи, чесън, лимони, мед, ленено семе – все полезни съставки за силна имунна система

Освен тази рецепта, която прилагаме през студените месеци от годината (когато е сезонът на вирусите) трябва да не забравяме, че организмът ни има нужда от витамини. Затова правете си редовно билков чай и го пийте с мед.

Ако имате проблеми с перисталтиката (запек) редовно приемайте и тази комбинация за вечеря: 100 мл кисело мляко, 1 скилидка чесън, 20 гр орехи, 1 с.л. мед, сок от 2 лимона и 1 с.л. ленено семе. Сложете в блендера на максимална скорост за 3 минути и изяжте веднага.

Бъдете здрави!

Куркумата и златното мляко, приготвено от нея има силен противовъзпалителен ефект – вижте как се прави и за какво помага

 


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар