Трите най-полезни еликсири за повишаване на имунитета и предпазване от болести
Здраве

Трите най-полезни еликсири за повишаване на имунитета и предпазване от болести

Трите най-полезни еликсири, които ви предлагаме ще поддържат здрав организма ви и ще ви предпазват от болести. А ако пипнете все пак някой вирус, което е почти неизбежно в днешния болен свят, ще изкарата болестта по-леко.

еликсири за добър имунитет

Рецепта 1

– 4 кг корени целина

– 400 г мед

– 400 гр. чесън

– 8 лимона

– 400 г корен от хрян

Измийте много добре корените, лимоните и обелете чесъна. Смелете всичко с месомелачка, сипете в стъклен или емайлиран съд. Завийте с марля и оставете за 12 часа на топло място (около 30 градуса). След това за 3 дни приберете на хладно място – до 5 градуса. Като минат тези 3 дни изцедете сока през тензух (2 ката) или марля (4 ката), сипете го в бутилки и съхранявайте в хладилника. Взема се по 1 с.л. три пъти дневно 15 минути преди ядене, докато свърши.

еликсири от червени боровинки и шипка

Рецепта 2 – еликсири против болести

Правим смес от сушени червени боровинки и сушени плодове на шипка равни количества – например по 200 грама. От тази смес се пие всеки ден чай – 1 супена лъжица се вари с 300 мл вода за 2 минути, оставя се да изстине 10 минути. Отделете шипките и изпийте отварата, като изядете червените боровинки. Този еликсир е полезен и за деца.

еликсир с лимон и чесън

Рецепта 3

Смиламе с преса за чесън или минаваме на ситното ренде 400 грама чесън и смесваме със сока от 24 лимона. Слоагаме сместа в буркан и преди употреба разклащаме. Взима се 1 път на ден преди лягане по 1 чаена лъжичка от тази смес. Пие се след това топличка вода. Този еликсир връща силите и само за няколко дни ще почувствате премахване на умората и как болестта си отива. Ако не сте болен, няма и да боледувате от настинки, хреми и други вирусчета. Съчетанието от чесън и лимон е лекувало хора още от древността.

Бъдете здрави!

Малко познати полезни храни – запознайте се с тези шест и вижте с какво точно са ценни за здравето ни

 

 


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар