Пърхот – причини, симптоми и рецепти за лечение
За красотата Здраве

Пърхот – причини, симптоми и рецепти за лечение

Причина, която поражда притесненията за пърхот: „Всяка зима от главата ми падат люспи – тъмните ми дрехи побеляват от тях.“

Пърхот

Какво може да се крие зад тези симптоми: беленето на кожата на главата е възможно следствие от нейната сухота и не бива да вините за това пърхота, а по-скоро силните ветрове, сухия въздух в ото­пляваните помещения, въздействието от козметични продукти по косата и твърдата вода.

Ако причината е сухата кожа на главата, люспите ще са прозрачни и ще ги забелязвате по-скоро по косата си, отколкото на самата кожа. Истинският пърхот, предизвикан от прекомерно размножаване на гъбички по кожата на главата, има по-плътна структура, забелязва се по цялата повърхност на кожата (а също – по косата и дрехите), има сърбеж по цялата глава, а не само в отделни области.

Важно е да се определи какво именно е станало причина за появата на бели люспи по косата, защото специалните шампоани против пърхот съдържат цинк пиритион или салицилова киселина, които могат да усилят сухотата на кожата. За да се справите със сухата кожа, мийте косата си с топла, а не с гореща вода. И избирайте овлажняващи шампоани, балсами и маски.

Билки против пърхот

Маслото от чаено дърво също е добро средство, което помага независимо от това каква е причината за люспите. То притежава противогъбични и антибактериални свойства, както и мощен овлажняващ ефект. Добавете 4-5 капки масло от чаено дърво в чаша вода и прелейте в шише с пулверизатор. Нанасяйте това средство на косата си 2-3 пъти седмично вместо шампоан в продължение на един месец.

Прочетете още за лечението на пърхот тук –

Всяка рецепта от тези ще ви помогне за растеж и укрепване на косата, както и против пърхот

Прочетете и за останалите заболявания, като последвате линковете по-долу:

 


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар