Лечение на простатата с бял имел, а картофи и сода за болки в гърба – още – как да се отървем от стреса с масаж на коленете
Здраве

Лечение на простатата с бял имел, а картофи и сода за болки в гърба – още – как да се отървем от стреса с масаж на коленете

Лечението на простатата обикновено се налага при мъже над 45 години и лекарите препоръчват този орган да се отстрани. Благодарение на съвременната медицина, това става с безболезнена операция с лазер. Но докато се решите да направите тази операция, ви предлагаме билковата смес за облекчаване на симптомите, която ще намерите по-долу.

Масаж на коляното

Масаж на коленете премахва стреса

Чувство на умора и разбитост, невъзможност за съсредоточаване върху каквото и да било, влошаване на паметта, повишена възбуди- мост и раздразнителност, лош, тревожен сън – това са психичните прояви на дистреса, познати на мнозина. За намаляване на стреса на вътрешното напрежение и страха трябва да се подбере едно любимо занимание, да се масажират точките на 99-те болести. Тази точка може да се намери, като се седи на стол и се положи длан върху коленните капачки. Точно в този момент безименният пръст попада в тази точка. Преди обяд може да се масажира по посока на часовнико­вата стрелка, а следобед – обратно на часовниковата стрелка. Но най- важното е да се масажират точките на стреса – това е седми гръбна­чен прешлен и точната на тревожност – шести гръбначен, който се намира между лопатките на гърба.

Картофи със сода

Картофи и сода при болки в гърба

Взимат се два средно големи картофа, измиват се и се настъргват на едно ренде в някакъв съд. Към картофите се прибавят 2 супени лъжици сода за хляб. Сместа се разделя на две части. Върху парче памучен плат (трябва да е толкова голямо, че да обвие глезена) се слага парче непромокаема хартия. Половината смес се слага върху хартията. Увива се и се слага найлонов плик на стъпалото, а отгоре – чорап. Това се прави и на двата крака. Така се спи. Процедурата се повтаря 10 вечери, почива се една седмица, после – пак 10 вечери, пак се почива една седмица и още 10 дни се прави до пълно излекуване. 

Бял имел

Билкова смес облекчава простатата

Смесват се по 50 грама бял имел, конопено семе, дръжки вишна, невена, бабини зъби, хвощ, котешка стъпка, плод шипка, по 60 грама златна пръчица, лазаркиня, ленено семе, шишарки, хмел, мащерка, по 80 грама корени ружа и дилянка, 120 грама мечо грозде, 150 грама бял оман. Две супени лъжици смес се заливат с 600 мл вряла вода. Кисне 1 час. Пие се 4 пъти на ден по 150 мл преди ядене.

Чаят съдържа етерични масла, сапонини, арбутин, танин. Те действат спазмолитично, диуретично, противовъзпалително, хемостатично, абстрингентно. Чаят има чудодеен ефект при хронични заболявания на бъбреците, пикочните пътища, поостатит. аленом на поостатата.

Източник: Здравен Телеграф

Копривата – при кои болести помага, как се използва и рецепти за лечение

 

 


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар