Компрес от извара при разширени вени, мехлем от мас и невен и още съвети и рецепти за лечение
Здраве

Компрес от извара при разширени вени, мехлем от мас и невен и още съвети и рецепти за лечение

Компрес от извара лекува разширени вени, като се прави сутрин и вечер. В същото време се пие отвара от билкова смес. Прочетете още рецепти тук.

Извара

Причините за разширяване на вените са продължителното стоене прав, тежкият физически труд, бременността, притискането на малкия таз. За да се прилага успешно лечението са необходими: еластични чорапи до или над коляното. Обуват се сутрин преди ставане, в легнало положение и се свалят вечер преди лягане, повдигане на краката високо над бедрата. При всеки удобен случай на работното място и у дома, най-добре в легнало положение с подложена възглавница.

Рецепта за мехлем от мас и невен

Мехлемът се приготвя така: в свинска мас (200 грама) – загрята на котлон – се слага шепа цвят от невен. Пържи се само 1 – 2 минути, колкото да достигне максимална температура, и се сваля от котлона. Стои един ден. На следващия ден маста се загрява, прецежда се през цедка (марля) и се слага в бурканче. С този мехлем се мажат разширените вени.

Каша от кора на леска

2 литра вода се слага кора от леска и ври на тих огън до получаване на гъста каша. След като изстине, студената каша се поставя на болното място и така се спи. С тази каша се лекуват възлести като буца вени.

Слага се компрес от извара и се връзва с бинт

Компрес от извара

Сутрин и вечер се прави следния компрес. Взимате извара, направена от чисто натурално прясно и кисело мляко. Прави се по следния начин – сварява се един литър домашно прясно неварено мляко, добавя се 200 мл кисело натурално мляко, когато кипне се оставя да ври 3-4 минути, маха се от котлона и се прецежда. Изварата се слага върху мек памучен плат и се поставя на възлестото място на вената. Завива се с найлон и се обвива с бинт. Така се изкарва цял ден, вечерта се сменя компрес с нова извара за през нощта. Прави се до пълно облекчение.

Билкова смес за отвара

Смесват се по 100 грама от следните билки – ранилист, корени от гръмотрън, бял имел, комунига и невен. Три с.л. от тази смес се слага в термос с 600 мл вряла вода. Престоява цяла нощ и на сутринта се прецежда. Разделя се на 4 части и се пие през деня 30 минути преди хранене.

Компрес

Компрес с мед и орехови листа

Местата с разширени вени се мажат с мед и отгоре се залепват зелени орехови листа. Отгоре се увива с бинт или тънък плат, за да не се разместят листата. Така се спи. Прави се 1 седмица или до настъпване на подобрение.

Разширени вени и увредени капиляри – билки и природни средства за лечение – рецепти и съвети

 

 


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар