Лечение с черупките на ореха – рецепти и съвети, как се прави и как да се пие
Здраве

Лечение с черупките на ореха – рецепти и съвети, как се прави и как да се пие

Черупките на ореха са много полезни и лекуват много заболявания. Тук ви представяме рецепти, които ще ви помогнат при проблемите, изброени по-долу. Не се препоръчва използването на тинктури от хора, които ежедневно употребяват алкохол. Просто тази форма на лечение не действа при тях, а само задълбочава проблема с алкохола.

черупките на ореха

Рецепта за тинктура

За целта са ни необходими вътрешните прегради в ореха – тази част, която резделя ядката. Използваме съотношение – една част прегради на три части водка или домашна ракия – около 45 градуса. Например на 100 грама черупчести прегради слагаме 300 мл водка. Поставя се на тъмно място за 3 седмици.

Приемането става 10 минути преди хранене на обяд или вечеря, като дозата се спазва абсолютно стриктно. Пие се по 20 мл на ден. Три седмици се пие, една седмица се почива и пак се повтаря 3 седмици.

Лечението се прилага при възли на щитовидната жлеза, атеросклероза, желязодефицитна анемия, високо кръвно и за успокояване при стрес.

рецепти с черупките на ореха

Рецепта при високо кръвно

За лечение на хипертония се прави отвара по следния начин. В една чаша вода накиснете от вечерта орехови преградки. (Пълните чашата с преградки и сипвате вода до горе). На сутринта сложете да ври за 3 минути. Махнете от огъня и оставете да кисне 10 минути, след което филтрирайте. Изпийте отварата на празен стомах веднага още на сутринта.

орехи и черупки

Рецепта за лечение на тумори, подагра, кисти на яйчниците

В стъклен буркан с вместимост 300 мл поставете натрошени черупки от 14 ореха и залейте с водка. Затворете плътно капака на буркана и оставете на тъмно 1 седмица. Прецедете през тензух и затворете в тъмно шише. Пийте по 20 мл на ден вечер 15 минути преди хранене. Като свърши тази доза, направете почивка 1 седмица, през което време заредете нова доза. Правят се три курса от това лечение, след което се почива и пак се повтаря, ако има подобрение от първото лечение.

Източници: Eda-land.ru; TheRumDiary.ru; narod-medicina.com

Зелените орехи лекуват високо кръвно, бронхит, гастрит, запек и още куп болести – вижте рецепти и съвети за лечение

 


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

2 Comments

  1. Много моля да поясните за ежедневната доза на прием на тинктурата от разделите на ореховите черупки. Съотношение-едно към три. Престоява три седмици.Каква е дозата за всеки ден, която се приема 10 минути преди хранене. Пие се три седмици, една се почива и се повтаря. Моля пояснете каква част от 300 гр. тинктура се приема всеки ден 10 мин-преди хранене?

    Reply

Изпратете коментар