Мед от тиква използваме за здрави бъбреци и черен дроб, както и за по-добър имунитет – ето как се прави
Здраве

Мед от тиква използваме за здрави бъбреци и черен дроб, както и за по-добър имунитет – ето как се прави

Мед от тиква ще направим лесно по тази рецепта и ще го използваме, за да сме още по-здрави. Той чисти черния дроб и бъбреците, подобрява храносмилането и има слабително действие. Съдържа пектин, който абсорбира много вода и спомага за очистване на дебелото черво. Медът от тиква съдържа още калий и фосфор, които укрепват сърцето и имунната система.

Мед от тиква

Ето и рецептата

Взема се една тиква и се отрязва горният й край под формата на капак. През отвора се изчистват семките и вътрешността се пълни със захар до краищата. Тиквата се покрива с „капака“ й и се слага в дълбок съд. Ще стои в него, докато омекне, а след това цялото съдържание във вътрешността на тиквата се изгребва и се слага в голям буркан. Това отнема около десет дни. Медът от тиква се държи в хладилника и от него може да се яде по всяко време на корем. Съхранява се до 1 месец.

Съвети:

За подготовката на тиквения мед трябва да изберете зрял качествен плод със среден размер. Не вземайте голяма тиква, защото няма да можете да изядете целия мед за 1 месец, за което време е добър за консумация. По добре да вземете по-малка тиква и да си направите няколко пъти.

Ако желаете, можете да добавите чаена лъжичка канела или карамфил за аромат.

готов мед от тиква

Какви са ползите

Въпреки факта, че това не е истински мед, той съдържа много витамини и е много по-полезен от чистата захар.

Тиквеният мед е истинска радост за любителите на тиквата. Той се сервира с чай, палачинки, препечени филии, зърнена закуска и др.

В сезона на настинките той ще ви служи вярно, като укрепва имунитета. В народната медицина, за подобряване на функционирането на черния дроб и бъбреците се препоръчва следното лечение. В продължение на три седмици, вземайте по 1 супена лъжица тиквен мед три пъти на ден, половин час преди хранене.

Тиквеният мед спасява от запек, нормализира кръвното налягане и очиства кръвта.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Този мед не се препоръчва за хора с диабет и за такива, които не трябва да консумират захар. Можете да направите рецептата със стевия. От нея не се увеличава кръвната захар.

Източник: ovkuse.ru

Ето я и рецептата за така наречения „мед“ от глухарче и защо всъщност това не е мед

 


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар