Диагностика по промените в цвета на лицето – челото, бузите, нос, устни и още – вижте кои симптоми за какви заболявания сигнализират
Здраве

Диагностика по промените в цвета на лицето – челото, бузите, нос, устни и още – вижте кои симптоми за какви заболявания сигнализират

Промените в цвета на лицето са признак, че вътре в тялото нещо става, но то все още не се е проявило. Вижте какви са сигналите за проблеми със здравето ви, на които да обърнете внимание.

Пъпки по челото

Диагностика по челото

Състоянието на храносмилателната система се „проектира“ на лицето. Ако се появят пъпки по челото над веждите, проблемът е в тънките черва. По цвета на кожата на челото се открива спадът в броя на полезните бактерии от чревната флора (дисбактериоза). Тя добива землист цвят и се обрива като при алергия. Освен това започват проблеми с усвояването на витамините и от това кожата съхне и се лющи.

Слепоочията са проекция на жлъчния мехур. Ако и там има алергична кожна реакция, може да започне и главоболие. Нужен е лекар, а също корекции в храненето.

Промените в цвета на лицето

Опасна мрежичка

Бузите са пълна проекция на белите дробове. По лявата може да се съди за състоянието на левия дроб, по дясната – за десния. Че в дробовете тръгва някакъв болезнен процес, си проличава от мрежичката видими капиляри по бузите. Освен нея е налице и нездра­ва руменина, която не минава дълго. За състоянието на бронхите говори кожата на носа. При бронхит порите й се разширяват и излизат пъпки.

Сърдечни проблеми

Състоянието на сърцето личи по триъгълника нос – устни. Ако върхът на носа е блед, е нарушено кръвообращението в сърдечния мускул. Това е опасно състояние. Може да се стигне до хипоксия или до неравен пулс. Ако на носа избие бяло петно, намесата на кардиолог е спешна. Това е сигнал за стенокардия. Червен нос има при застой на кръвта и образуване на тромби. А при посинял нос и устни всеки лекар ще познае сърдечната недостатъчност, пише в-к Здраве.

лактите

Груба кожа

Загрубяла и лющеща се кожа на лактите е сигнал за проблем с щитовидната жлеза. Тя е ленива и е намалила синтеза на хормона тироксин. Това влошава обмяната на веществата и обновяването на кожните клетки се забавя. В резултат кожата загрубява в зоните без подкожна мазнина, т.е. по лактите.

Бъдете здрави!

Езикът показва от какво страда целият организъм! Ето как точно трябва да се тълкуват промените по езика

 

 


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар