Преяждане – как да си помогнем – най-добрите съвети!
Здраве

Преяждане – как да си помогнем – най-добрите съвети!

Преяждане се получава доста често по празници или когато присъстваме на някое събитие. Сватба, рожден ден или друг празник като Коледа и Нова година са достатъчен повод да си докараме преяждане.

Преяждане

„Клин клин избива“ казва народната мъдрост, този съвет може да се прилага в случаите на преяждане по празници. С лошото храносмилане и болката в стомаха, можем да се справим с най-често срещаните продукти, които могат да бъдат намерени в хладилника или килера.

Банани

Бананите са лесно смилаем продукт, който няма да претоварва стомаха и няма да го затрудни да работи след празника. Благодарение на богатото съдържание на калий и разтворими фибри, бананите помагат да се нормализира функцията на храносмилателната система.

Портокалов сок

Затрудненото храносмилане често е причинено от липсата на подходяща киселинност в стомаха. Затова естествените киселини, съдържащи се в портокалите, могат да бъдат отлично средство за защита. Ако решите да пиете портокалов сок, направете това преди хранене и не го комбинирайте със захар. Захарта може да доведе до образуването на газове и да предизвика повече дискомфорт.

Преяждане се лекува с диета и леки храни

Кимион

Въпреки че няма да ни харесат силни аромати, но една подправка може да помогне. И това е кимион – той стимулира отделянето на жлъчката, което подобрява храносмилането.

Без сол

Не яжте ядки със сол и други солени продукти. Ако не можете да се откажете от ядки, то яжте печени без сол или домашно приготвени пуканки без сол.

Ориз

Оризът е лесносмилаема храна за стомаха и съдържа малко влакнини (фибри). Това улеснява смилането му. Точно като препечен ръжен хляб или малко варени картофи, оризът няма да дразни чувствителния стомах.

Домашен ябълков оцет при преяждане

Домашен ябълков оцет

Натуралният ябълков оцет е полезен за подобряване на храносмилането и облекчаване на коликите. Опитайте напитка, приготвена от супена лъжица домашен ябълков оцет и супена лъжица мед, разтворени в чаша вода. Ако имате киселини, добавете и 1 ч.л. сода.

Ментов чай

Чудесен при гадене, спазми, колики и подуване на корема. Тази билка успокоява мускулите и помага на черния дроб да произведе ензимите, необходими за смилане на мазнините.

РЕЦЕПТА ЗА ПРИГОТВЯНЕ ДА ДОМАШЕН ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ ВИЖТЕ ТУК:

Оцетът от ябълки лекува стави, бори глисти и премахва обриви – две рецепти за направа в домашни условия

 

 


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар