Торта с пудингов крем и бисквити – чудесен десерт за 30 минути
Готварство

Торта с пудингов крем и бисквити – чудесен десерт за 30 минути

Торта с пудингов крем и бисквити можем да си направим, когато си поискаме. Не изисква много време и много продукти. Само трябва да имаме малко свободно време.

Торта с пудингов крем

Съставки

Бисквити – 450 грама (продълговати или четвъртити)

За крема

Мляко – 520 мл.

Захар – 3 с.л.

Ванилия – 1 малко пакетче

Нишесте – 1 пакетче 60 г – царевично натурално нишесте или бяло „Ванилия“

За глазурата

мляко – 6 супени лъжици

какао на прах – 3 супени лъжици

захар – 4 супени лъжици

масло – 50 гр.

Начин на приготвяне

Приготвяме крема като разтваряме нишестето в 80 мл вода. На котлона слагаме 520 мл мляко да заври, добавяме 3 супени лъжици захар, сипваме на тънка струя разтвореното във вода нишесте, като непрекъснато бъркаме. Сгъстява се за 2 минути и махаме от котлона. Сега добавяме ванилията. Оставяме да се охлади и слагаме в хладилника за 30 минути, за да е съвсем студен.

първи ред на торта с пудингов крем

Взимаме продълговата тавичка или друг удобен съд. Може да не е огнеупорен, тъй като няма да печем тортата. Нареждаме отдолу един ред бисквити, които предварително сме топнали за 1 секунда във вода. Внимавайте, че бързо се разпадат в ръцете ви.

Кремът разделяме на две части. Върху първия ред бисквити слагаме едната част крем, който се получава дебел слой. Редим втория ред бисквити като пак ги топваме бързо във вода. Отгоре слагаме втората половина от крема. Накрая завършваме с бисквити.

Заливаме с глазура

След което приготвяме шоколадовата глазура за заливка. Бъркаме захар, мляко, какао и масло на котлон – умерена температура (около 150 градуса). Бъркаме, докато шоколадовата смес се сгъсти и с нея покриваме тортата.

Торта с пудингов крем готова

Слагаме в хладилника за няколко часа.

Парченце торта с пудингов крем

Кулинарен съвет: Можете да направите тортата на повече пластове, като използвате повече бисквити и между тях слагате по-малко крем.

Да ви е сладко!

Снимки от kulinariumi.ge

Пикантни бисквити със сирене и бекон – прекрасно мезе за бира или вино – ще ги излапат преди да се усетите

 


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар