Прочистване на тялото при високо кръвно – рецепти и съвети
Здраве

Прочистване на тялото при високо кръвно – рецепти и съвети

За да се излекувате окончателно от високото кръвно трябва да направите няколко процедури за прочистване на тялото. Всяка от тези рецепти се изпълнява за един месец, след което се почива 2 седмици. И така се редува до пълно излекуване, което може да отнеме цяла година.

По време на прилагане на тези рецепти трябва да спазвате и диетата, която ви е препоръчана – безсолна храна, без кафе, без алкохол, без цигари. Редовен сън, редовни разходки на чист въздух и спокойствие, колкото е възможно. Ето и рецептите:

Рецепта за лечебен оцет №1

Бобови шушулки

В 500 мл ябълков оцет накиснете 20 г бобови шушулки за не по-малко от 3 дни. В 50 мл вода добавете 1/2 супена лъжица от оцетния извлек и изпивайте това количество 3 пъти на ден. Пие се 10 минути преди хранене.

Лечебен оцет №2

Чесън с оцет

Счукайте 2 големи глави чесън и ги залейте с чаша оцет по рецепта № 1, в който са киснати бобови шушулки. Оставете да престои 10 дни. Приема се 1/2 чаена лъжичка от оцета, разтворена в 50 мл вода, 3 пъти дневно 10 минути преди хранене.

Прочистващ чай

Чай от шипка

Прочистване на тялото с чай се прави също за 1 месец, след което се почива 2 седмици и се повтаря. Приготвянето на чая правете вечер. Залейте 3 супени лъжици сушени цели плодове от шипка с 9 чаши вода (по 200 мл), кипнете и налейте в термос. Може да ползвате два термоса, ако нямате  голям. Оставете да престои през нощта. На другия ден претопляйте и пийте вместо вода през целия ден. Количеството трябва да се изпие за деня. Като се спазва съотношението, че на един килограм тегло се изпива по 30 мл от този чай. Т.е. това количество е за човек с тегло около 60 кг. По време на прочистването пийте само този чай, не други напитки.

По време на прочистване на тялото се правят и следните вани с глина и оцет

Към водата във ваната се добавят 500 мл отвара от валериана (за приготвянето й се вземат 2 супени лъжици сушени корени от билката), 300 г глина и 200 мл оцет, в който са киснати бобови шушулки. Във ваната се престоява не повече от половин час. Процедурата се прави 2 пъти седмично.

Бъдете здрави!

Билки и сокове за сваляне на високо кръвно налягане – рецепти и съвети за приемане

 


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар