Как да лекуваме кокоши трън – рецепти от народната медицина
Здраве

Как да лекуваме кокоши трън – рецепти от народната медицина

Кокоши трън се получава много често и е доста неприятно неразположение. Не трябва да го оставяте да се разраства, а веднага вземете мерки. Най-важно е, рецептите които ви предлагаме, да се използват точно върху кокошия трън.

Кокоши трън

Тъй като са силно концентрирани смеси, внимавайте да не повредите здравата кожа наоколо. За да я предпазите, намазвайте с домашна чиста мас. Най добре да залепите защитна лепенка с дупка само за кокошия трън. Преди да третирате кокошия трън трябва да го киснете във вода 10 минути, за да се размекне. Предлагаме ви следните рецепти.

Рецепта 1

Вземете един аспирин и го поставете върху кокошия трън. След това сложете един резен домат и увийте с найлон. След това завържете с бинт. Превете всяка вечер за две седмици. Ако терапията е успешна, кокошият трън трябва да пор„чернее и да се отлющи като коричка на раничка.

Рецепта 2

Замесете малко тесто със салицил и вода. Направете топче и го сложете върху кокошия трън. Отгоре вържете с бинт и така си легнете за цяла нощ. Правете всяка вечер, докато падне.

Рецепта 3

Смесваме 10 г сяра на прах, 25 г глицерин и 5 г оцетна киселина на прах. Налага се с тази смес всяка вечер и се държи 3 часа, докато кокошият трън падне сам. Това става за 3 до 5 дни. Ако не помага, пробвайте друга рецепта, от тези, които сме ви предложили.

лечение на кокоши трън с чесън

Рецепта 4

Смачкайте една скилидка чесън и поставете дебел пласт върху кокошия трън. Отгоре сложете найлон и завържете с бинт. Стойте така поне 3 часа, а ако можете и цяла нощ. На другата вечер направете пак. Би трябвало до 5 дни да сте се отървали от кокошия трън.

Рецепта 5

Използвайте сок от билката змийско мляко. Нанасяйте директно върху кокошия трън и бинтовайте. Правете така всяка вечер поне 5 дни. Ако не помага, използвайте друга рецепта.

Кокоши трън

Как да се предпазим?

Не посещавайте обществени басейни, за които не сте сигурни, че са добре хигиенизирани и поддържани. Ако ви се случи такова нещо, веднага измивайте добре краката, ръцете и тялото си.

Не носете неудобни обувки.

Внимавайте да не се набодете на трън или бодил. След такава случка, третирайте убоденото място с антисептични средства.

Бъдете здрави!

Брадавици – от къде „пристигат“ и как да ги „изгоним“ – лесни рецепти с природни средства

 


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар