Дископатия лекуваме с тези билкови рецепти – лесно и без странични ефекти народно лечение
Здраве

Дископатия лекуваме с тези билкови рецепти – лесно и без странични ефекти народно лечение

Дископатия или дискова херния е състояние, при което се засяга гръбначният стълб. Получава се при износване на междупрешленните дискове. За това как хиропрактиката лекува дискова херния – прочетете като последвате линка на статията най-долу.

Рецепта 1

Мед и жълтък при дископатия

Необходими са ни 3 с.л. сол, 3 с.л. мед и 3 жълтъка (сурови). Разбъркваме ги много добре и с тази смес мажем ходилата си. След това ги увиваме с найлон, завиваме с вестникарска тънка хартия и обуваме чорапи. На сутринта измиваме старателно краката с топла вода. Тези процедури се правят 5 пъти през вечер. Облекчава болката при дископатия.

Рецепта 2

Трябват ни пръчки от лозата, които изгаряме и взимаме 4 супени лъжици от пепелта. Смесваме ги с 2 с.л. чиста домашна без солна свинска мас и добавяме смачкани 4 глави чесън. От тази смес се прави компрес на болното място – намазва се, отгоре се слага найлон и се завива с вълнен шал. Държи се до 2 часа. Прави се три поредни вечери, като за всеки компрес се приготвя прясна смес. Болката отминава, но ако има болка може да се повтори след 14 дни отново.

Рецепта 3

Три глави чесън се счукват или минават през преса за чесън. Добавя се 1 с.л. сода, 1 с.л. олио и 1 с.л. домашна силна ракия или медицински спирт над 50 градуса. Разбърква се добре, увива се в тензух или марля и се прави компрес на болното място. Прави се вечер и с компреса се спи и се носи и на другия ден. Вечерта се прави нов компрес и така се държи три денонощия. Болките отшумяват още първия ден.

Рецепта 4

Взимаме един средно голям картоф и същата големина кромид лук. Настъргваме ги на ренде и добавяме 1 ч.л. сол. Тази смес поставяме на памучен плат и слагаме като компрес на кръста. Отгоре поставяме найлон и връзваме с вълнен шал. Прави се вечер и се държи за цяла нощ. През деня се маха, а вечерта се прави пак. Лечението е за 3 до 5 поредни нощи.

Рецепта 5

Ябълков оцет и сода

Взимаме хляб от магазина, замесен с жива закваска, за предпочитане типов или добруджа. Потапяме две филии в смес от 100 мл натурален ябълков оцет и 1 ч.л. сода. Поставяме ги като компрес на кръста, където усещаме болката. Отгоре се слага найлон и се завива с вълнен шал. Държи се няколко часа, докато усетите облекчение. Може да се повтаря по няколко пъти на ден или да се държи цяла нощ до отшумяване на болката.

Бъдете здрави със съветите и рецептите на ПОЛЕЗНИТЕ! Рецептите са ни изпратени от практикуващи билкари.

Имате дискова херния? Хиропрактиката лекува без операция! Вижте още какви проблеми със скелета лекува!

 


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар