Рецепта за мехлем при болки в ставите – как се прави и как се използва
Здраве

Рецепта за мехлем при болки в ставите – как се прави и как се използва

Този мехлем при болки в ставите е изпитано средство и се прави от съставки, които са доказали своите лечебни свойства през годините. При правилно прилагане, болката в ставите ви ще отшуми до 1 седмица. Прилагането може да продължи до пълно излекуване.

болки в ставите

Лютите чушки се използват като лекарство още от древността. Целителната им сила се дължи на веществото капсаицин, заради което лютят. То премахва болката по три начина. Първият е, като пречи на носителя на сигнала за болка да стига до мозъка. Този трансмитер е известен като „субстанция П“, а капсаицинът го блокира. Вторият начин на действие е при локално третиране. Капсаицинът прониква през кожата и временно парализира влакната, които реагират при болезнено стимулиране. В ставите това са нервните влакна и те престават да изпитват и да предават болка. И трето, капсаицинът пречи на болката да се разпространява. Едно изследване от 2015 г. установи, че лепенка, напоена с разтвор от само 8% капсаицин и поставена за 1 час на болното място, премахва болката в него за цели 3 месеца.

Ябълковият оцет също има лечебно приложение и също действа обезболяващо. Оцетната киселина в него прониква в ставата през кожата и разгражда кристалите от пикочна киселина. Освен това в ябълковия оцет има калций, калий, магнезий и фосфор, които изграждат костите.

Най-мощно действие срещу възпаленията има веществото джинджерол в джинджифила. То блокира пресилената имунна реакция, водеща до тях. При един тест от 2014 г. в САЩ колена на болни от остеоартрит били налагани със стрит джинджифил всеки ден. Облекчението настъпило още първата седмица и продължило до края на 6-месечния тест.

Ето и рецептата

мехлем при болки в ставите

Съставки

2 с.л. сухи люти чушлета, стрити на прах.

1/2 ч.ч. ябълков оцет

1/2 ч.ч. зехтин.

Парче корен от джинджифил (1 см).

Приготвяне

Джинджифилът се настъргва и заедно със стритите чушлета се залива с оцета и със затопления зехтин. Бърка се, докато сместа стане на крем. Нанася се на ставата по два пъти на ден за по 20 минути. После се измива с топла вода. Мехлемът се държи в хладилника и се разбърква преди всяко намазване.

Артрозата причинява болки, сковаване и увреждане на костите и ставите! Как да си помогнем с природни средства?

 


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар