Червеното вино убива най-много вируси на грипа и настинката – вижте още подробности за ползите му
Здраве Любопитно и забавно

Червеното вино убива най-много вируси на грипа и настинката – вижте още подробности за ползите му

Червеното вино на корем се лее на Трифон Зарезан. Освен любимо питие за наздравици гроздовият еликсир засилва имунитета. В натурален вид, без оцветители и други препарати то би могло да помогне за оздравяването ни. Лекарите смятат, че червеното вино е щит срещу 200 вируса, включително и грипните. Чаша на ден за жените и две за мъжете пазят от болно сърце и диабет.

Червеното вино

Червеното вино съдържа флавоноиди. Това са антиоксидантите, които имат силни свойства за борба против възпаленията. А възпаленията са всички болести. Доказано е, че червеното виното помага и срещу хеликобактер пилори. Тя е основен причинител на проблемите със стомаха, като гастрит, язва и рак. Благодарение на съставката си ревестрол гроздовият еликсир защитава кръвоносните съдове. Той не позволява да се образуват съсиреци и намалява лошия холестерол. Една чаша от алкохолната напитка, доказано намалява шанса от сърдечен удар и инсулт. Що се отнася до диабета, чашката се оказва много добър наш приятел в превенцията и на това заболяване.

Редовното пиене на алкохолната напитка в умерени количества намалява риска от диабет тип 2 при жените с 40%. Това се дължи на факта, че виното сваля инсулиновата  резистентност. Също така намалява риска от инфаркт при хората с тази болест. Ползите от червената напитка не спират до тук.

Редом в борбата срещу диабета и сърдечните заболявания, виното бори и загубата на памет при по-възрастните хора.

Освен това една чаша на вечеря топи излишните килограми. Проучвания сочат, че умерената консумация на вино, намалява риска от трупането на мазнини. Комбинирана със здравословно меню и физически упражнения, това е перфектна рецепта за извайване на мечтаната фигура.

Ползите от червеното вино

За да се чувстваме по-млади, по-красиви и по-здрави, е от голямо значение да намерим начин да се справим и с непрекъснатия стрес, на който сме подложени. Виното се оказва лекарство и в този случай, тъй като то е чудесен антидепресант. Специалисти смятат, че то намалява стреса и безпокойството, позволявайки ни напълно да се отпуснем. Разбира се, не като препием, а като приемем умерено количество.

Ето една подробна рецепта за хубаво домашно вино от черен касис

 


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар