Биоенергията на акация, трепетлика, шипка, песекиня, хвойна, лиственица, елата и нейните шишарки
Здраве Любопитно и забавно

Биоенергията на акация, трепетлика, шипка, песекиня, хвойна, лиственица, елата и нейните шишарки

Акация, трепетлика, шипка, песекиня, хвойна, лиственица и ела са още някои дървета и храсти, които не са попаднали в хороскопа на друидите, но растат по нашите земи и играят не малка роля в живота ни.

ЧАСТ 5

Акация
Акация
АКАЦИЯ

Дървото, което заражда живота. По някои места именно на акацията се молят, когато искат да си имат дете, но с нея трябва да общуват и двамата съпрузи. Влиянието на акацията подпомага плодородието, пробужда инстинкта за продължаване на рода в еднаква степен както у мъжа, така и у жената.

ТРЕПЕТЛИКА. Дърво, което поглъща отрицателната енергия. Било е време, когато това свойство на трепетликата се е възприемало като магическо. По някои краища най-добрият начин за борба с таласъмите и караконджулите е колът от трепетлика. Пак 8 стари времена са вярвали, че трепетликата прогонва злите духове, поради което хората я засаждали около жилищата си. В трепетликовата горичка можело да се намери убежище от преследването на тези духове и до известна степен облекчение от магии и урочасване.

Непосредственият контакт с трепетликата очиства аурата от вредни влияния. Това качество притежава не само живата трепетлика, притежават го и изделията, изработени от нейната дървесина.

Общуването с трепетликата помага при нервни състояния, натрапчиви мисли, безпричинен страх, но само при условие, че вярвате в живителната сила на това растение.

ШИПКА

Стимулира проявата на нежни чувства, мотивира емоционалната страна на любовта, поддържа у хората нежността, страстта, душевната хармония. Ако откъснете разцъфнала клонка от шипка и я подарите на любимия човек, а той остане равнодушен към нея – това означава, че неговите чувства не са толкова дълбоки и силни, както ви се струва на вас. В цветовете и плодовете е събрана добрата магия на шипката.

ПЕСЕКИНЯ. Нежно дърво, настроено дружески към младостта, лекува душевните разочарования на младите, помага им да проявяват нежна привързаност, но не допуска низки подбуди. Ако у вас говори не душата, а тялото, песекинята няма да ви донесе полза.

Даже и да не сте вече толкова млади и да се чувствате уморени от превратностите на съдбата, отидете при песекинята. Нейната аура ще ви помогне отново да заобичате хората и живота.

Дървовидна хвойна
Дървовидна хвойна

ХВОЙНА. Храст, който притежава очистващи свойства. Неговата сила по начало е насочена не към хората, а към предметите, които ги обграждат. Ако изгорите в жилището си клонки от нея, ще се освободите от неприятни въздействия. Хвойната може за помогне на човека, като премахне магии или уроки.

ЛИСТВЕНИЦА. Дърво, което успокоява. Ако човек е притиснат от страхове, съмнения, безпричинни безпокойства, контактът с лиственицата ще му донесе голямо облекчение. Тя лекува тежки нервни разстройства, особено такива, които са придружени от меланхолия и пристъпи на депресия. Нейното влияние помага да се видят и добрите страни на живота.

ЕЛА

Предлага своята енергична подкрепа през цялата година. Тя не притежава особено силни свойства, но енергията и е постоянно достъпна за онези, които през зимата усещат недостиг на сили. Тя ще ви достави толкова енергия, колкото ви е необходима.

Елата помага да се контролират емоциите, настройва към философски размисли. Ароматът на изгорените сухи клонки от ела са прекрасно средство за очистване на жилището от вредни влияния.

Много малко хора са наясно какви уникални лечебни свойства притежават обикновените елови шишарки. Колкото повече от тях имате у дома си, толкова по-здравословен и чист ще бъде въздухът, който дишате. Добре е да си доставите от тях за зимата, като не ги брулите от дървото, а ги събирате по земята. Като поддържите елова шишарка в дланите си буквално за няколко минути, ще се избавите бързо от отрицателната енергия, насъбрана в организма ви. Извънредно полезно е след баня да ги прикрепяте към натъртени или болезнени места по тялото си – те изтеглят болката, заздравяват повърхността на раните. Ако засадите ели покрай оградата на вилното си място, те ще изпълняват ролята на защитен пояс, като препятстват проникването на отрицателни заряди, изпращани от недоброжелателните погледи на случайни минувачи.

Прочетете за останалите дървета като последвате линковете!

Биоенергия на клен , кестен, ясен и дъб

Биоенергията на бор , върба, леска, офика

Биоенергията на дърветата ябълка , бряст, кипарис и топола

Дърветата притежават лечебна биоенергия! Научете сега кое дърво с какво ни помага!


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар