Този естествен лек е толкова мощен, че ще се справи дори и с най-упоритата кашлица
Здраве

Този естествен лек е толкова мощен, че ще се справи дори и с най-упоритата кашлица

Вярвате или не, дафиновият лист ще сложи край на мъките ви

Все повече хора се оплакват, че през отминаващия си вече зимен сезон, са попаднали в плен на упоритата кашлица.

Всички симптоми на настинката или грипа отшумяват, но при мнозина упоритата кашлица остава като наследство. Често пъти се случва са пробвате различни медикаменти за справянето с този проблем, но за съжаление резултатът да е почти нулев.

кашлица
Вярвате или не, дафиновият лист ще сложи край на мъките ви

Е, имаме добра новина за вас. Истината е, че можете да се избавите изключително бързо и лесно от упоритата кашлица и то за раз време. Още повече няма да е нужно да харчите луди пари за прехвалени медикаменти, резултатът от които го няма никакъв.

Ще ви разкрием една изключително ефикасна рецепта. Тя е мощен естествен лек, който със сигурност ще ви помогне да се справите с проблема. Ако сте изпробвали всякакви сиропи и таблетки за справяне с кашлицата, но те не са ви повлияли по очаквания от вас начин, то спокойно можете да се доверите на тази рецепта.

За нея ще ви е необходима една подправка, която обикновено присъства в повечето кухни. Става въпрос за добре познатия ви дафинов лист. Той не е само подправка, която подобрява значително вкусовите качества на вашите гозби, а и е изключително мощно лечебно средство.

Всичко, от което се нуждаете, за да си приготвите домашния сироп от дафинов лист за справяне с упоритата кашлица, е 2.5 литра вода, 6 листа дафинов лист, 6 с.л. захар и един лимон.

Ето как да си приготвите вълшебния еликсир за лечение на упорита кашлица

Сипете водата в подходящ съд и я сложете на котлона да заври. След това пуснете листата, отдръпнете съда от котлона и оставете да се запарят за десетина минути. Добавете захарта и нарязания на дребно лимон. Разбъркайте еликсира до пълното стопяване на захарта.

Приемайте по 100 мл. от напитката 5-6 пъти дневно. Не е проблем да приемате и по 1 с.л. всеки път, щом получите тежък пристъп на кашлица. Тъй като няма да можете да приемете полученото количество в рамките на един ден, можете да прехвърлите домашния сироп в подходящ стъклен съд с капачка и да го съхранявате в хладилника.

Освен за лечение на кашлица, дафиновият лист притежава отлични антисептични и противовъзпалителни свойства, което го прави чудесен избор за повишаване на имунитета. Освен това той е изключително богат на редица витамини и минерали.

Дафиновият лист допринася за по-доброто функциониране на нервната система и мускулите. Той оказва положително влияние върху хормоналния статус и метаболитните процеси в организма, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар