Невероятно, но факт! Ето как изварата вреди на здравето ви
Здраве

Невероятно, но факт! Ето как изварата вреди на здравето ви

Добре е да не прекалявате с консумацията й

Напоследък все по-често се случва храни, които до неотдавна бяха сочени като полезни и здравословни, да бъдат определяни като изключително опасни.

За огромно съжаление на мнозина в този списък попадна дори и изварата. Едва ли има човек, който да не вярва в твърдението, че изварата е изключително полезен продукт. Експертите по здравословно хранене излязоха с изключително шокираща информация за нея, която дойде като гръм от ясно небе за всички.

изварата
Добре е да не прекалявате с консумацията й

След последните проведени проучвания те са стигнали до извода, че изварата е вредна. Може би ще се запитате защо и е съвсем нормално да си зададете този въпрос. Още повече имайки предвид, че от детските ви години винаги са ви учили, че изварата е една от най-полезните храни в световен мащаб.

Факт е, че този млечен продукт съдържа калций, протеини, витамини В и РР и още редица полезни микроелементи.
Специалистите винаги са тръбели, че изварата помага на храносмилателната система, укрепва сърдечносъдовата система, укрепва мускулно-скелетната система и костите.

Казано с други думи до неотдавна тя бе сочена като продуктът-панацея. За нея не се казваше нищо лошо. Специалистите дори не можеха да изброят множеството ползи от редовната й консумация.

Всичко, в което сме вярвали за този продукт се оказа въздух под налягане

Днес обаче се оказва, че този продукт далеч не е толкова полезен, колкото всички ние сме си мислели. Ако може да се вярва на последните разкрития на специалистите по здравословно хранене, то сме живели в пълна заблуда по този въпрос.

Резултатите от проведените последни проучвания сочат, че изварата всъщност има множество негативни свойства. Причината се крие в това, че тя се получава в резултат на ферментация. В случай на неправилно готвене или пък най-малко нарушение на производствената технология, се създават идеални условия за развитието на Е. coli (Ешерихия коли).

Вероятно сами си давате сметка колко опасно може да бъде това. Наличието на Ешерихия коли пък от своя страна може да доведе до изключително остри хранителни разстройства. Те могат да засегнат много сериозно храносмилателния тракт.

Не може да бъде пренебрегнат с лека ръка и фактът, че повечето от производителите добавят към изварата и стабилизатори. Обикновено тези стабилизатори са безвредни, но не малко от тях могат да причинят доста сериозни алергични реакции.

Разбира се всичко това далеч не идва, за да ви откаже изцяло от изварата, но е добре да вземете под внимание всички тези нови разкрития за продукта.
Най-добрият вариант е да намерите баланса и да не прекалявате с консумацията й. същото правило разбира се важи за всички останали продукти, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар