Тези невероятно вкусни пилешки хапки ще оставят траен спомен в съзнанието на всеки, който ги опита
Готварство

Тези невероятно вкусни пилешки хапки ще оставят траен спомен в съзнанието на всеки, който ги опита

Със сигурност не сте яли по-голяма вкусотия от тази

Ще ви разкрием рецепта за приготвяне на невероятно вкусни пилешки хапки, които със сигурност ще оставят траен спомен в съзнанието на всеки, който ги опита.

Едва ли има човек, който да не обича крехки пилешки хапки. От изключителна важност разбира се е начинът, по който ще ги приготвите. Ако за целта подбирате пилешко филе, то вероятно сте забелязали, че след пържене или печене, то става доста сухо.

пилешки хапки
Със сигурност не сте яли по-голяма вкусотия от тази

Е, ще избегнете и този проблем, доверявайки се на рецептата, която ще ви предложим.
За да си приготвите тази вкусотия се нуждаете от следните продукти:

½ кг. пилешко филе
3 с.л. брашно
1 ч.л. нишесте
1 ч.л. сода бикарбонат
половин лимон
сол на вкус

нарежете месото на кубчета със средна големина. Добавете към месото содата бикарбонат и изстискайте сока от лимона, добавете и него. Накрая добавете нишестето и сол на вкус и оставете пилешките хапки да престоят в марината за 15-тина минути.

След като изтече времето, трябва да оваляте всяко кубче месо в брашното, изтръскайте леко и го изпържете до получаването на златист загар. Със сигурност ще останете доволни от крайния резултат, пише zajenata.bg.

Не ни остава нищо друго, освен да ви пожелаем Добър апетит!


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар