Този факт ще ви смрази!
Здраве

Този факт ще ви смрази!

Обърнете доста сериозно внимание на тази подробност

В този материал ще ви разкрием един факт, който не само, че ще ви накара да се замислите доста сериозно по въпроса, а направо ще ви смрази.

Мнозина приемат ходенето до тоалетна като нормален процес от ежедневието. Разбира се процесът на дефекация е от изключителна важност за всяко живо същество. Замисляли ли сте се обаче дали извършвате по правилен начин физиологичните си нужди?

Вероятно на мнозина от вас този въпрос ще се стои не само маловажен, а и дори смешен. Но истината е, че много грешите! Този факт е от огромно значение за цялостното ви здравословно състояние. И макар мнозина да омаловажават ходенето до тоалетна по голяма нужда, той наистина е много важен.

факт
Обърнете доста сериозно внимание на тази подробност

Не е никак случайно, че след операция хирурзите се интересуват кога сте изпуснали газове и кога сте отишли за пръв път до тоалетната по голяма нужда.
Може би е излишно да поясняваме какво означава терминът дефекация, но въпреки това ще го направим.

Дефекацията често пъти бива подценявана

Това е процесът на изпразване на червата, чрез който изхвърлят ненужните хранителни продукти от организма.
Ако този процес не се случва редовно, то това е сигурен знак, че нещо в организма ви не е наред.

В никакъв случай не приемайте за нормално, ако ходите по голяма нужда едва веднъж седмично или пък по-рядко. Задължително потърсете помощ от специалист.
Имайте предвид, че именно процесът на дефекация позволява възстановяването на чревната флора. Червата се изпразват чрез вътрешно-коремното налягане.

Почти е сигурно, че мнозина от вас не са наясно с факта, че седящата клекнала позиция, в която краката ви са под ъгъл 35 градуса по отношение на стомаха, е най-правилната.

Колкото и елементарен да ви се струва процесът по дефекация, той никак не е такъв. Ако вие също ходите до тоалетна в това положение, то трябва да сте наясно с факта, че това е правилният начин. В противен случай създавате доста сериозно налягане, но не вътрешно-коремно, а в кухината на дебелото черво.

На практика това означава, че подравнявате ректума с аналния канал и елиминирате чревните отпадъци. По този начин не помагате на процеса по дефекация, а го затруднявате допълнително и можете да си навлечете сериозни проблеми.

Когато седнете на тоалетната, ъгълът, който се създава между корема и краката ви, е 90 градуса. По този начин затруднявате действието по изпразването на дебелото черво. Освен това е от огромна важност да се отбележи, че когато ъгълът, който се образува от коремът и краката ви е 90 градуса, рискувате да си причините рак на дебелото черво, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар