Постна разядка с боб и орехи
Готварство

Постна разядка с боб и орехи

Със сигурност ще си я запишете в тефтера с любими рецепти

Тази постна разядка от боб и орехи не само е изключително вкусна и полезна, а и е подходяща за всички онези, които са избрали да постят преди Великден.

Приготвянето на вкусната постна разядка няма да ви отнеме много време, но пък за сметка на това ще се хареса на всички от семейството ви.

разядка
Със сигурност ще си я запишете в тефтера с любими рецепти

Ако решите да си я приготвите, се нуждаете от следните продукти:
30 мл. олио или зехтин
2 глави чесън
2 с.л. сок от ошав
2 с.л. бульон от варенето на фасула
2 с.л. зелева чорба
½ ч.ч. зрял фасул
½ ч.ч. счукани на ситно орехови ядки

Сложете зрелия фасул в подходящ съд, залейте го с вода и го сварете. След като е готов, трябва да се претрие през ситна цедка, за да се отстранят люспите му. За ваше улеснение можете да купите белен зрял фасул.

Към вече претрития фасул добавете счуканите орехи и чесъна, който предварително сте счукали със сол. Разбъркайте добре двете смеси. След това постепенно добавяйте олиото (зехтина) при непрекъснато бъркане.

Накрая добавете зелевата чорба, бульона от варенето на фасула и сока от ошав. Прехвърлете постната разядка в подходящ съд и оставете в хладилника да се охлади. Можете да я комбинирате с кисели краставички, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар