Тези храни ще ви помогнат да поддържате кръвното налягане в нормални граници
Здраве

Тези храни ще ви помогнат да поддържате кръвното налягане в нормални граници

Те наистина ще свършат чудеса за вашето здраве

Колкото и невероятно да ви звучи, то е факт – можете да поддържате кръвното налягане в нормални граници чрез някои храни.

Все повече стават хората от съвременното общество, които страдат от високо кръвно налягане. Най-тревожен е фактът, че възрастовата граница е намаляла драстично през последните няколко години.

Несъмнено състоянието на кръвното налягане до голяма степен се определя от начина на живот и храната, която консумирате. Ако сте подложени на ежедневен стрес и напрежение, то наличието на високо кръвно е почти неизбежно. Същото важи и в случаите, в които хората водят нездравословен и заседнал начин на живот.

кръвното налягане
Те наистина ще свършат чудеса за вашето здраве

В следващите редове ще ви разкрием храните, чрез които можете да поддържате кръвното налягане в нормални граници.

Ето кои са те:

Тиквени семки
Редовната консумация на тиквени семки ще ви помогне да овладеете границите на кръвното налягане. Това се дължи на съдържащия се в тях цинк, който е основното средство за справяне с хипертонията. Получавайки достатъчно количество от това вещество, артериите ще възстановят еластичността си.

Кисело мляко
Редовната консумация на кисело мляко благоприятства доброто състояние на кръвното налягане. Този продукт е полезен както за децата, така и за възрастните. Специалистите твърдят, че ежедневният прием на 100 до 150 гр. кисело мляко намалява значително риска от вдигане на кръвното. Това се дължи на факта, че съдържащия се в млякото калций контролира нивата на рН в кръвта, което пък допринася за нормализиране на кръвното налягане.

Резултатите от приема на тези здравословни храни няма да закъснеят

Банани
Калият също е едно от натуралните средства за регулиране на кръвното налягане. В един банан със средна големина се съдържат 450 мг. калий.
Този минерал помага на организма ви да осъществи контрол върху усвояването на солта. А това неминуемо води до понижаването на кръвното налягане.

Чесън
Този продукт, който се е превърнал в задължителна част от българската кухня не само разрежда кръвта, а и помага при сърдечен удар, стесняване на артериите и коронарна болест на сърцето. Всички чудеса, които върши за здравето ви се дължат основно на съдържащите се в него витамини В6, С и манган.

Динени семки
Може би ще се изненадате, но те също попадат в невероятните природни средства, подпомагащи нормализирането на кръвното налягане.
Обикновено хората ги хвърлят с лека ръка в коша, но това пренебрежително отношение, е съвсем незаслужено.

Те съдържат вещество, наречено куркубитин, което подпомага функционирането на бъбреците и разширява кръвоносните съдове. Освен това те ще ви помогнат да облекчите силната болка, ако страдате от артрит. Счукайте няколко динени семки и ги пуснете да врят с вода. Оставете ги да къкрят поне час и половина, след което изяжте семките в рамките на деня, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар