Сладко изкушение за следобедното кафенце
Готварство

Сладко изкушение за следобедното кафенце

Става бързо и лесно, и е много вкусно

Предлагаме ви рецептата за едно невероятно сладко изкушение, което би било изключително подходяща добавка към следобедното ви кафе.

Със сигурност това домашно приготвено сладко изкушение ще се хареса на всички, които обожават сладкото.

сладко изкушение
Става бързо и лесно, и е много вкусно

Ето и продуктите, които ви трябват за приготвянето му:
1 яйце
2 ч.ч. брашно
¼ ч.л. сода бикарбонат
¼ ч.л. сол
50-100 гр. масло (по желание можете да го заместите с маргарин)
4 с.л. заквасена сметана
½ ч.ч. захар

За пълнежа:
2 с.л. мед
½ ч.ч. захар
1 ч.ч. орехи
канела на вкус

Забъркайте всички съставки за тестото и изпечете в продълговата тава. Няма да е лошо да застелете дъното й с хартия за печене, за да ви е по-лесно да отделите тестото.
Освен това можете да поставите метална капачка от безалкохолно под единия край на тавата. Целта на това занятие е единият край на тестото да е малко по-дебел.

След като вече се е изпекло тестото, махнете хартията за печене, поставете го върху удобна повърхност и се заемете с пълнежа на рулото. Смесете всички продукти, нужни за пълнежа, объркайте добре и напълнете рулото с тях. В единия му край намажете леко с яйце, за да не се разлепи. Оставете го да дръпне за няколко часа в хладилника и му се насладете, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар