Заради недостига на този витамин изпитвате постоянна умора, наддавате на тегло и имате лошо зрение
Здраве

Заради недостига на този витамин изпитвате постоянна умора, наддавате на тегло и имате лошо зрение

Най-добре е да си направите изследване, за да установите нивото му в организма

Колкото и невероятно да ви звучи, недостатъчното количество само на един витамин в организма, може да ви причини редица здравословни проблеми.

Ако в последно време изпитвате постоянна умора, дори и да не правите нещо кой знае колко изморително, наддавате на килограми и имате лошо зрение, то няма почти никакво съмнение какъв е проблемът.

Човешкото тяло представлява сложна система, в която всеки елемент е от огромно значение. Всяко едно от „зъбните колела“, колкото и малко да е то, е от значение. Ако някое от тях се „развали“, то цялата система се срива.

витамин
Най-добре е да си направите изследване, за да установите нивото му в организма

Обикновено отначало проблемите са едва забележими, но с времето те нарастват. Често отправна точка за редица здравословни проблеми, е недостигът на този витамин. Ако вече изгаряте от нетърпение да разберете кой е той, то ще ви кажем, че става въпрос за добре познатия ви витамин В12.

Дори не предполагате колко е важен този витамин за организма ви

Той несъмнено е един от най-важните витамини в организма. Именно на него е поверена отговорността за оптималното функциониране на клетките и нормалния метаболизъм. Освен това той участва в производството на холин, който предотвратява мастната дегенерация на черния дроб. Той взима участие и в синтеза на аминокиселини, отговорен за вашето настроение и умствената ви активност.

Ако страдате от дефицит на витамин В12, то организмът ви ще се опита да ви покаже това чрез изпращането на различни сигнали. Много е важно да им обърнете внимание навреме и да възстановите дефицита, за да избегнете по-тежки последствия.

В следващите редове ще ви разкрием кои са основните симптоми, алармиращи за този проблем:

Умора
Ако постоянно се чувствате уморени, трябва да знаете, че това е първият симптом, алармиращ за недостиг на витамин В12.
Обикновено този симптом често наподобява на депресия, което отвежда хората до кабинета на психолога. Разбира се постоянната умора може да е знак и за друг проблем. Преди да прибегнете до приема на витамин, е добре да си направите изследване, за да сте сигурни, че точно това е необходимо.

Изтръпване на крайниците
Тъй като витамин В12 участва в образуването на червените кръвни телца, които транспортират кислорода до клетките, недостигът му се отразява и върху крайниците ви. Те може да започнат да изтръпват точно поради недостатъчното количество кислород, достигащо до тях.

Мускулна слабост
Недостигът на този витамин причинява не само изтръпване на крайниците. Той може да ви доведе до състояние на летаргия, да ви „хване“ мързелът или пък да се чувствате постоянно уморени.

Сред останалите симптоми, алармиращи за този проблем са бледата кожа, повишаване на усещането за вкус, отслабена памет, емоционални разстройства и замъглено виждане, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар