Изпитани домашни лекове при зъбобол
Здраве

Изпитани домашни лекове при зъбобол

За щастие народната медицина действа денонощно

Всеки знае, че обикновено силният зъбобол се появява във възможно най-неподходящия момент.

Това често се случва в малките часове на нощта, когато няма какво друго да направите, освен да вземете обезболяващо (става въпрос за хората, живеещи в малките градове). Само така ще можете да дочакате сутринта и да отидете на зъболекар.

Хората, които са попадали поне веднъж в живота си в плен на силния зъбобол са наясно за каква непоносима болка става въпрос.
Разбира се най-добре е веднага да потърсите зъболекарска помощ, за да може да се установи какъв е проблемът и да бъде разрешен.

зъбобол
За щастие народната медицина действа денонощно

Както вече споменахме обаче в малките градове това не може да се случи по всяко време на денонощието.
Ако ви измъчва силен зъбобол, а вашият зъболекар е в отпуск или поради някаква друга причина не можете да го посетите веднага, е добре да помислите за някой алтернативен вариант.

Отидете на зъболекар при първия удобен момент

За щастие народната медицина действа денонощно. Тя може да ви се притече на помощ по всяко едно време и да ви избави от болката почти на момента.

Ето и кои са естествените природни средства, които можете да използвате при зъбобол:

Сол
Няма дом, който да не разполага със сол. Най-лесният начин да се избавите от силния зъбобол е като си направите солен разтвор. Този минерал убива ефективно патогенните и вирусни микроорганизми, което кара болката да изчезне веднага. За да не нараните венците си е необходимо да направите разтвора с топла вода. Достатъчно е да разтворите чаена лъжица сол в чаша топла, но не гореща вода.

Лед
Не е нужно да слагате кубчето лед в устата си. Достатъчно е да го хванете между палеца и показалеца си, докато се разтопи. Тази процедура ще ви отнеме около пет минути време. С триенето, импулсите ще преминат през същите нервни пътища като зъбобола и по този начин ще решите проблема.

Карамфил
Това е другото натурално средство, с което ще решите проблема почти светкавично. Тази подправка има мощни антибактериални и болкоуспокояващи свойства. Достатъчно е да добавите няколко капки карамфилово масло към 1 литър вода. Разбъркайте добре сместа и жабурете устата си с нея.
Същия ефект може да постигнете и като капнете няколко капки карамфилово масло върху памучен тампон и натриете проблемния зъб. Болката ще отшуми много бързо.

Мента
При силен зъбобол отварата от мента върши чудеса. Достатъчно е да жабурите устата си със силен чай от мента. Разбира се това средство, както и всички останали споменати по-горе няма да решат проблема на зъба. За сметка на това обаче ще ви избавят от моментния зъбобол, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар