Няколко тайни за отслабване, които диетолозите никога няма да ви кажат
Здраве

Няколко тайни за отслабване, които диетолозите никога няма да ви кажат

Те наистина ще свършат чудеса за вас

Тези тайни за отслабване вършат страхотна работа, а същевременно едва ли ще ги чуете някога от диетолозите.

В процеса на отслабване в тялото ви настъпват множество промени. Именно за тях трябва да го подготвите, за да не изживее поредния стрес.

Истината обаче е, че за да промените тялото си, несъмнено трябва да промените и навиците си, най-вече онези от тях, които са вредни. В противен случай, ако изобщо успеете да постигнете някакъв резултат, той ще е незадоволителен.

Ето какво трябва да направите още в самото начало на процеса по отслабване:

отслабване
Те наистина ще свършат чудеса за вас

Бройте калориите
За никого не е тайна, че това е най-важното условие, ако искате да се избавите от излишните килограми. Няма никакво съмнение, че ако намалите калориите и увеличите физическата активност, ще подпомогнете доста сериозно процеса на отслабване.

В действителност, за да намалите теглото, ще трябва да поставите под доста сериозен контрол количеството на приеманите въглехидрати. Тях най-добре би било да ги оставите настрани. За сметка на това увеличете количеството на приеманите протеини и полезните омега-3 мазнини.

За да балансирате омега-3 и омега-6 мазнините в тялото си, най-добре е да заложите на приема на сьомга, херинга, сардини, ядки, авокадо, месо и яйца. Те до известна степен ще нормализират производството на хормона инсулин. Този факт пък от своя страна ще спре процеса на активно натрупване на мазнини.

Бъдете особено внимателни с храната, която консумирате

Сладки изкушения
Другият важен момент е да успеете да се избавите от сладките изкушения. Тъй като често пъти нивата на инсулина не са наред, човек започва да изпитва дискомфорт. Обикновено се появява замаяност и слабост и изпитвате спешна нужда да хапнете нещо сладко.

По този начин обаче увеличавате драстично нивото на кръвната захар и отново си създавате дискомфорт. В този ред на мисли е много важно да подберете правилната храна, която ще осигури на тялото различни микроелементи. Именно те ще помогнат за нормализирането на хормоналния фон.

Хапвайте по-често броколи и други зелени зеленчуци. Те съдържат хром, който ще намали по естествен начин желанието ви да се тъпчете със сладкиши.

Как да се храните правилно?
Тук несъмнено е нужно да въведете график и определена система, която да следвате. Най-добре е да напазарувате продуктите, които са ви нужни за една седмица. За целта трябва да следвате менюто, което сте си съставили по дни. По този начин няма да се изкушите да купувате ненужни храни, които не са ви от полза.

Поставяйте храната си в различни съдове като я групирате за определено хранене. По този начин няма да имате повод да преяждате, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар