Ето защо поне веднъж седмично трябва да си приготвяте лук по този начин
Здраве

Ето защо поне веднъж седмично трябва да си приготвяте лук по този начин

Той е един от малкото продукти, които не губят полезните си свойства при топлинна обработка

Вероятно ще се изненадате да научите колко е полезно поне веднъж седмично да хапвате лук, приготвен по този начин.

Неслучайно домакините, които държат на здравето на семейството си, пекат лук във фурната поне веднъж в седмицата.

Може би трябва да си припомним факта, че той е мощен антибактериален продукт. Освен това пресният сок от лук в съчетание с мед е отличен лек за бронхит и пневмония. Не на последно място трябва да посочим, че облекчава значително кашлицата.

лук
Той е един от малкото продукти, които не губят полезните си свойства при топлинна обработка

Компресът от настърган лук пък не само ще облекчи болката в ухото, а поставен на краката ще ни помогне да свалите успешно високата температура.
Малцина обаче са тези, които са наясно, че не само пресният лук е полезен, а и печеният.

Той е един от малкото продукти, които не губят полезните си свойства при топлинна обработка, дори напротив.

Печеният лук може да ви помогне да се справите успешно с незарастващите язви и рани. За целта трябва да го изпечете заедно с обелката и да го наложите върху засегнатото място. Повтаряйте процедурата, докато не усетите облекчение.

Ползите от него са многобройни

Можете да го използвате и за лечение на циреи. Топлият лучен компрес трябва да се постави на проблемното място и да престои поне 20 минути. Тази процедура се прави по веднъж дневно. Не трябва да пропускате ден, в който да не я направите. Не след дълго ще се избавите от цирея.

Благодарение на печения във фурната лук можете да се избавите и от досадните и болезнени хемороиди. Отново се налагат компреси върху засегнатото място. Те притежават мощно дезинфекционно свойство. Освен това помагат на кожата да се регенерира изключително бързо.

Тези, които имат проблеми със съсирването на кръвта, трябва да консумират по-често лук, печен във фурната. Ако сте били покосени от инсулт или сърдечен удар, е препоръчително да го консумирате ежедневно.

От огромна важност е хората, които страдат от диабет също да добавят в менюто си лука, приготвен по този начин. Той е отличен лек дори за онези, които са склонни към покачване на захарта.

За хората, които страдат от по-тежки форми на гореизброените заболявания, се препоръчва да консумират ежедневно печен лук в продължение на една седмица. Това обаче е най-добре да се случва сутрин на празен стомах.

С тази рецепта ще подобрите значително и кръвното си налягане. Тя е една от изпитаните рецепти от народната медицина за лечение на високо кръвно налягане (хипертония), пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар