Киселото мляко може да ви предпази от страшна болест
Здраве

Киселото мляко може да ви предпази от страшна болест

Това чудо се случва чрез възобновяването на нормалната функция на митохондрията

Вярвате или не, киселото мляко се оказва невероятен щит срещу една от опасните болести.

Става въпрос за болестта Паркинсон, която покосява все повече хора от съвременното общество. Екип от немски учени проведе редица изследвания, резултатите от които сочат категорично, че една от съставките на този продукт върши чудеса.

Става въпрос за добре познатата ви млечна киселина. Оказва се, че тя е незаменим съюзник във възстановяването на засегнатите мозъчни клетки от коварната болест Паркинсон.
Проф. Теймурас Курцхалия и българинът, който е част от екипа му – Сидер Панков, са категорични, че някои от съставките на киселото мляко, са изключително мощни. Именно те са тези, които могат да спрат развитието на Паркинсон.

киселото мляко
Това чудо се случва чрез възобновяването на нормалната функция на митохондрията

Това чудо се случва чрез възобновяването на нормалната функция на митохондрията, която е енергийният източник на клетката. Излишно е да споменаваме, че болестта на Паркинсон, е едно от най-разпространените заболявания в световен мащаб.
Статистиката сочи, че 1% от населението на Земята страда от това заболяване.

Екипът от учени смята, че след като млечната киселина помага за възстановяването на клетките, увредени от болестта на Паркинсон, то ензимът може да е от огромна полза. Той може да помогне дори за лечението на много други болести.

В списъка с болести, за които учените смятат, че откритието им ще бъде полезно, попадат епилепсия, множествена склероза и редица генетични заболявания, които засягат митохондрията на клетките.

Киселото мляко е истинско съкровище

На този етап все още не съществува лекарство, което да е изработено на база на основната бактерия на киселото мляко. Учените обаче имат надежда, че не след дълго ще дойде и това време. Дотогава е добре да хапвате поне по една кофичка кисело мляко дневно, съветват те. По този начин ще си гарантирате доброто умствено здраве и разбира се правилното функциониране на мозъчната дейност.

Вероятно сте наясно с факта, че болестта на Паркинсон, е хронично и прогресиращо мозъчно заболяване. Обикновено то покосява хората над 60-годишна възраст.
Хората, които биват покосени от тази страшна болест изпитват сериозни затруднения при контрола на движенията на тялото им. Стига се до момент, в който губят изцяло контрола върху тях.

Състоянието се влошава с прогресирането на болестта. В крайна сметка, хората, засегнати от Паркинсон стигат до там, че не могат да изпълняват дори обичайните си ежедневни дейности.
Учените твърдят, че тази болест се появява в резултат от загубата на нервни клетки в мозъка.

Именно тази загуба се отразява пагубно на контрола на движенията, както и на други сфери като сън, мисловна дейност и настроение, пише retro.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар