Интересен начин за боядисване на яйца за Великден
Семейство, дом, празници

Интересен начин за боядисване на яйца за Великден

Ще получите красиви яйца с мраморен ефект

Ще ви разкрием един изключително интересен и лесен начин за боядисване на яйца за Великден.

Със сигурност вие сте една от многото заети домакини, които са принудени да носят по няколко дини под една мишница.

Тъй като сме наясно с факта, че времето ви е изключително ценно, ще ви разкрием един лесен начин за боядисване на великденския яйца. Резултатът е повече от добър, а в същото време стават за броени минути.

яйца
Ще получите красиви яйца с мраморен ефект

Става въпрос за боядисване на яйца с фолио.
Ако все още не сте пробвали този метод, то можем да ви кажем, че със сигурност няма от какво да се притеснявате. Истината е, че просто няма начин да се провалите. Със сигурност ще получите едни прекрасни великденски яйца като краен резултат.

В същото време ще станат бързо и лесно, което означава, че няма да е нужно да посветите цял ден на това занимание. Вероятно сте наясно с факта, че яйцата за Великден се боядисват на Велики четвъртък или на Велика събота. В съботния ден задължително трябва да раздадете на ваши близки или познати яйца за вашите починали роднини.

Както знаете в християнството съботния ден е посветен на душите на починалите ни близки или роднини. Поради тази причина в събота трябва да подадете на някого яйца и козунак, наричайки ги за душите на онези от роднините ни, които вече не са между нас. В неделя пък вече се раздава за здравето на семейството ви.

Бързо, лесно и ефектно боядисване на яйца

Ако сте от домакините, които обичате всичко да е приготвено предварително, а не да се лутате в последния момент, то това означава, че ще се заемете с боядисването на яйцата още в четвъртък.

Наясно сте с факта, че за да траят по-дълго време яйцата, трябва да са твърдо сварени. Ако сте любители на рохките яйца обаче, е необходимо да не ги оставяте да преседяват дълго време. Те трябва да се консумират до два-три дни след сваряването им. За да получите твърдо сварено яйце, е нужно да го варите 6-8 минути след завиране.

И така. След като вече сте свършили процедурата с варенето на яйцата, е ред да преминете към боядисването. Може би е излишно, но все пак ще напомним, че първото яйце трябва да боядисате в червено и да нарисувате кръст върху челото и бузите на децата в дома.

Вземете парче фолио, смачкайте го и сложете малко от боята за яйца, която вече сте разтворили. Увийте яйцето и го оставете да престои 15-20 минути. Колкото по-наситен искате да е цветът, толкова по-дълго време трябва да престои.

Ако искате да натрупате няколко бои една върху друга, повторете същата процедура и с останалите цветове. Всяка боя се поставя отделно във фолио, в което яйцето трябва да престои. Ще получите невероятно красиви яйца с мраморен ефект, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар