Невероятните приложения на кокосовото масло
За красотата

Невероятните приложения на кокосовото масло

Можете да го използвате за много неща

Кокосовото масло има широкоспектърна употреба. Неслучайно за него казват, че е истински склад на красота и здраве.

Кокосовото масло е невероятен растителен продукт, който има много полезни свойства. Като се започне от това, че нормализира стойностите на кръвното налягане, мине се през ускоряването на метаболизма и стигнем до благоприятния ефект, който оказва върху косата.

Тайната се крие в това, че кокосовото масло се състои от полиненаситени мастни киселини. Те се абсорбират изключително добре от организма. Не е никак случайно, че кокосовото масло набира все по-голяма популярност. То вече започва да навлиза почти във всички сфери на живота ни.

кокосовото масло
Можете да го използвате за много неща

Предлагаме ви няколко начина за употребата на този невероятен продукт в ежедневието:

Запознайте се с част от многобройните му ползи

КРАСОТА
Грижа за косата
То е отлично средство да подхраните косата и да я предпазите от цъфтящите краища. Достатъчно е просто да нанесете малко количество от него върху косата си, преди да я измиете. Мастните киселини, съдържащи се в кокосовото масло оказват благотворно влияние върху косата.

Масажирайки скалпа с кокосово масло си гарантирате решаване на проблема с пърхота. Нещо повече – можете да сте сигурни, че той няма да се появи никога повече.

Грижа за кожата
Кокосовото масло не само хидратира и подхранва кожата, а и придава лек блясък и подобрява цвета й. достатъчно е да го смесите с малко сода бикарбонат и да го разбъркате. След това нанесете сместа върху кожата с помощта на леки кръгови движения. Оставете го за десетина минути и отмийте с топла вода.

Грижа за устните
Можете да замените съвсем спокойно гланца за устни и дори червилото с кокосово масло. Ако устните ви се пукат твърде лесно и бързо изсъхват, кокосовото масло с малко кафява захар ще свършат чудеса.

Грижа за тялото
Кокосовото масло е едно от най-добрите средства, които можете да използвате в грижата за кожата на тялото. Най-добрият начин да я приведете в отличен вид е като смесите кокосово масло, кафява захар и сол.

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ
Освен гореизброените ползи от кокосовото масло, можете да извлечете полза от него и в бита.

Отстраняване на дъвка
Остатъците от залепнала дъвка или петна от нея можете да премахнете с помощта на кокосовото масло. Трябва само да намажете с малко масло, да изчакате и да отстраните. Действа на всякакви повърхности.

Почистване на метални предмети
Можете спокойно да използвате този продукт, ако искате да почистите метални предмети от ръждата по тях. Освен това можете да възвърнете и първоначалния им блясък, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар