Невероятните приложения на кокосовото масло – II част
За красотата Здраве

Невероятните приложения на кокосовото масло – II част

Този продукт може да ви помогне и за разрешаването на различни стомашни проблеми

В първата част на този материал ви запознахме с някои от невероятните приложения на кокосовото масло.

Както стана ясно този продукт може да бъде използван не само в разкрасителните процедури, а и в бита, и разбира се в кулинарията.

В следващите редове ще ви разкрием още някои невероятни приложения на кокосовото масло.

кокосовото масло
Този продукт може да ви помогне и за разрешаването на различни стомашни проблеми

В БИТА

Скърцащи врати
Ако вратите в дома ви са започнали да скърцат и ви дразнят, то отново можете да се обърнете за помощ към кокосовото масло. Трябва само да ги смажете с него и проблемът е решен. Бързо, лесно и ефикасно. Едва ли можем да искаме повече от това.

Проблеми с ципа
Ако напоследък ципа на някоя от дрехите ви е започнал да запъва, то отново можете да се обърнете за помощ към добре познатия ви продукт. Нанесете малко кокосово масло и ще решите проблема на момента.

С него можете да разрешите редица здравословни проблеми

ЗДРАВЕ
Този продукт може да ви е от огромна полза и за здравето.

Лечение на възпалено гърло, затруднено дишане
Ако ви измъчва възпалено гърло, вземете малко кокосово масло и го добавете към чая си.
В случай, че ви измъчва затруднено дишане, смесете малко от него с масло от чаено дърво и масло от розмарин. Разбъркайте добре и нанесете сместа върху гърдите. Намажете малко от нея и под носа.

За отпускане
В случаите, в които се чувствате напрегнати след тежкия работен ден, можете отново да се доверите на кокосовото масло.
То е отлично средство за избавяне от напрежението и стреса. Всичко, което трябва да направите е да намажете малко количество от него върху челото и да масажирате. Не след дълго ще усетите, че започвате да се отпускате.

Проблеми със стомаха
Този продукт може да ви помогне за разрешаването на различни стомашни проблеми. Преди да го използвате като лекарство обаче е добре да се консултирате с лекар. Не се лекувайте на собствена глава, за да не усложните допълнително положението си.

Херпес
Мощните му антивирусни свойства ще спрат дори развитието на херпеса. За да е още по-ефикасно приложението му, нанесете кокосово масло още в началото, когато усетите лек дискомфорт. Намажете проблемното място и сами ще се убедите, че херпесът дори няма да се покаже.

Укрепване на костите
Този продукт подпомага работата на организма по усвояването на калций и магнезий. Всеки е наясно от какво огромно значение са те за здравите кости, а и не само, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар