Недостигът на магнезий крие сериозни опасности
Здраве

Недостигът на магнезий крие сериозни опасности

Близо 70% от населението е засегнато от този проблем

Ако организмът ви страда от недостиг на магнезий, това може да доведе до сериозни проблеми.

Мнозина смятат, че недоспиването прави човека кисел, раздразнителен и без настроение. За съжаление обаче далеч не са само тези последствията. Недостатъчното сън крие рискове и от доста други последствия, които са изключително сериозни.

Сред тях са сърдечносъдовите заболявания, захарният диабет и затлъстяването.
Ако осигурите на организма си достатъчно количество магнезий, можете да сте сигурни, че ще избегнете повечето от гореспоменатите проблеми.

магнезий
Близо 70% от населението е засегнато от този проблем

Той е мощен съюзник в борбата с умората, стреса и недостатъчния сън. Това се посочва в материал, публикуван на страниците на вестник „Дейли мейл“, който се позовава на информация на експерти от компанията за природни здравословни продукти „БетърЮ“.

Притеснителното в случая е, че близо 70% от населението страда от недостиг на магнезий. Това пък на свой ред води до отлагане на млечна киселина, което причинява мускулни болки, крампи и различни видове възпаления.

Можете да си го набавите и по естествен начин

Основателят на компанията Андрю Томас разкрива, че магнезият играе важна роля в над 300 биохимични реакции в човешкото тяло.
Той е отговорен не само за правилното функциониране на мускулите, а и за регулиране на кръвното налягане и здравите кости.

Получавайки адекватно количество магнезий, организмът ви регулира правилно съня, подпомагайки до голяма степен качеството на почивката ви.
Този микроелемент е отговорен и за понижаването на нивата на стреса. Това се дължи на факта, че оказва въздействие върху хормона кортизол.

За никого не е тайна, че той е продукт на надбъбречната жлеза и е познат като „хормон на стреса“. Ако отделяте по-големи количества от този хормон, е немислимо да имате спокоен сън. Вие ще се пробуждате често пъти през нощта, а сутрин като се събудите от сън, ще се чувствате като пребити, вместо да сте отпочинали.

Високите нива на хормона кортизол са една от пречките да заспите спокойно.
Ако обаче приемате достатъчно количество магнезий, нещата ще се променят. Той ще ви осигури нужното отпускане и ще предизвика сънливо усещане. Това несъмнено ще ви помогне да се пренесете в царството на Морфей. В добавка към това магнезият отпуска и мускулите.

Препоръчително е хората, които непрестанно биват измъчвани от стрес, безпокойство и недоспиване, да не губят време. Най-добре е да отидете в аптеката и да си купите този минерал.

Освен под формата на хранителна добавка, можете да си набавите магнезий и по естествен начин. За целта трябва да консумирате повече ядки, черен шоколад, варива, зелени листни зеленчуци и пълнозърнести продукти, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар