Семейство, дом, празници

Ето защо трябва да подменяте често тези предмети в дома ви

Не си създавайте излишни проблеми

Факт е, че нито един от предметите в дома ви не е вечен. Някои от тях обаче трябва да се подменят доста по-често в сравнение с останалите с оглед безопасността на здравето ви.

Доста от предметите в дома ви, са бомба със закъснител, но тези, които ще ви разкрием в редовете по-долу, наистина са доста опасни. Именно поради тази причина, те трябва да бъдат подменяни доста често.

Дори не подозирате какви сериозни опасности крият много от нещата, които ви заобикалят в дома ви.
Поради тази причина екип от учени си е направил труда да състави списък на нещата, които трябва да подменяте колкото се може по-често. В противен случай, те ще се превърнат в развъдник за опасни микроби, които могат да ви отворят сериозни проблеми.

дома
Не си създавайте излишни проблеми

Най-лесно би било да ги сменяте често, за да не се стига до нежелани усложнения. Не е трудно. Важното е да следите периода, в който ги използвате и когато стане време да ги смените, без да отлагате.

Не поставяйте здарвето си под риск

Ето и кои са тези предмети в дома ви:

Едва ли ще се изненадате, че първият от тях е именно четката за зъби. По този въпрос е говорено доста. Вероятно още когато сте били в детската градина или в училището, са ви водили в стоматологичен кабинет, където са ви дали важни напътствия по отношение на оралната хигиена.

Стоматолозите твърдят, че четката за зъби трябва да се сменя поне веднъж на три месеца. Няма никакво значение дали сте я ползвали всеки ден през това време или тя ви е резервна и я ползвате само когато се приберете у дома, а през по-голяма част от времето живеете в друг град. Изминат ли три месеца от началото на употребата й, задължително трябва да я смените.

Това правило важи при условие, че нямате проблем със зъбите или пък с венците. Ако сте попаднали в плен на някакво инфекциозно заболяване, трябва да смените четката си още при появата на първите симптоми.

Втората позиция е отредена на гребените за коса. Те също могат да бъдат изключително опасни, тъй като по тях се натрупват множество бактерии. Не допускайте грешката да използвате четката или гребена за коса в продължение на години. Сменяйте я/го всяка година. Освен това трябва да я/го почиствате веднъж в седмицата.

Домашните чехли са не по-малко опасни. Техният живот е шест месеца. Ако пък се заразите с гъбички, трябва веднага да ги смените.

Четвъртата позиция е отредена на гъбата за миене на съдове. Тя е развъдник на бактерии и микроби. Поради тази причина не трябва да я ползвате по-дълго от седем дни. В противен случай ще се превърне в един от най-големите ви врагове в дома ви, пише zdrave.to


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар