Вашият панкреас обожава тези продукти
Здраве

Вашият панкреас обожава тези продукти

Вслушайте се в желанията на този орган, за да ви служи вярно дълго време

Знаете ли, че вашият панкреас също има предпочитания към храните, които приемате? Той обожава продуктите, които ще ви разкрием в следващите редове.

Всеки е наясно с факта, че черният дроб е много важен за здравето. В никакъв случай обаче не трябва да подценявате и работата на вашия панкреас.

Макар и малък по размери орган, той е изключително важен, тъй като много неща зависят именно от него.
Добре е да полагате грижи за здравето на вашия панкреас, тъй като той е част от две жизненоважни функции на тялото. Едната от тях е храносмилателната, а другата – хормоналната.

панкреас
Вслушайте се в желанията на този орган, за да ви служи вярно дълго време

Именно панкреасът е този, който произвежда ензимите, участващи в храносмилането, както и хормоните, отговорни за регулирането на метаболитните процеси в тялото.
Добре е да сте наясно, че дори и най-малкото увреждане на този орган, води до тежки последици. Често лечението продължава цял живот.

Грижете се добре за този важен орган, за да ви служи вярно дълго време

Храните, които ще изброим в следващите редове, е добре да присъстват редовно в менюто ви. По този начин ще предпазите вашия панкреас.

Ето кои са те:

Броколи
Те имат мощен защитен ефект срещу рака на черния дроб и на панкреаса. Освен това могат да ви предпазят успешно от появата на рак на дебелото черво, простатата, ректума и хранопровода.

С изобилието си на фолати, броколите защитават ДНК-то на клетките. Глюкозинолатите им пък пречат на развитието и васкуларизацията на евентуални тумори. Добре е във всекидневното ви меню да присъстват представители на семейство Кръстоцветни. Препоръчително е да ги консумирате приготвени на пара.

Спанак
Този продукт е отличен избор за поддържане на доброто здраве на панкреаса.
Ако в диетата ви присъстват обилни количества спанак и други зеленчуци, осигурявате надеждна защита на организма си от рак на панкреаса.

Тиква
Тя има мека и нежна структура, съдържа много фибри и неутрализира солната киселина. Съдържащите се в нея солидни количества каротин, магнезий, желязо, пектин, мед, витамин В и калий, я превръщат във верен другар на здравето. Може да бъде включена дори в менюто на хора, страдащи от панкреатит.

Кисело мляко
За никого не е тайна, че то съдържа солидно количество пробиотици. Сред важните им функции за организма, са подобряването на функциите на стомашно-чревния тракт и подсилване на имунната система. Най-полезно за панкреаса ви обаче е онова кисело мляко, което е бедно на мазнини. Освен това не трябва да съдържа подобрители на вкуса и оцветители, както повечето хранителни продукти в днешно време, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар