Внимание! Тези зеленчуци увреждат сериозно зъбите ви!
Здраве

Внимание! Тези зеленчуци увреждат сериозно зъбите ви!

В списъка с вредни за зъбите храни се оказва и киселото мляко

Със сигурност сте чували колко полезни са зеленчуците за вашето здраве.

Оказва се обаче, че някои зеленчуци оказват пагубно влияние върху зъбите ви.

Макар лекарите да препоръчват горещо да консумирате колкото е възможно повече зеленчуци, трябва да внимавате и за зъбите си. Поради тази причина е добре да се съобразите с информацията, която ще ви разкрием в следващите редове.

Противно на лекарите, стоматолозите са на друго мнение по темата зеленчуци. Те предупреждават, че макар всички те да изглеждат полезни на пръв поглед, нанасят много сериозни увреждания върху зъбите ви.

зъбите
В списъка с вредни за зъбите храни се оказва и киселото мляко

Екип изследователи в областта на стоматологията твърдят, че някои от тях наистина влияят много лошо върху зъбите.
Сега се дръжте, за да не паднете, когато научите кои точно са тези зеленчуци.

Следващият път, преди да посегнете към някой от тези зеленчуци, помислете добре

Със сигурност това, че са точно тези, които често използваме в ежедневното си меню, ще ви накара да се замислите доста сериозно по въпроса. Следващият път, когато понечите да посегнете към някой от тях, вероятно ще се двоумите дълго време дали наистина да го вземете.

Става въпрос за зеленчуци като тиквички, патладжани, камби, аспержи и тиквички „Патисон“. Последните се появиха сравнително скоро на пазара, но въпреки това и те попадат в графата „вредни зеленчуци“ за вашите зъби.
Истината е, че всички те имат отрицателен ефект върху денталното ви здраве.

Тук е мястото да отбележим, че ако в менюто ви присъства голямо количество от гореизброените зеленчуци, то проблемите са ви в кърпа вързани.
Специалистите по дентална медицина са категорични, че вероятността да развиете заболявания на зъбите или венците, е много голяма. Тези зеленчуци увеличават значително риска от това.

Основният проблем се корени в това, че всички те съдържат солидно количество киселини, които както знаете, са опасни за емайла. Веднъж разрушен емайла на зъбите, може да доведе до редица проблеми.

За да сведете до минимум риска от появата на такъв проблем, е добре да намалите значително количеството на консумираните зеленчуци, изброени по-горе.
Освен това е много важно да не забравяте за елементарните правила за орална хигиена. Мийте зъбите си 2-3 пъти на ден и изплаквайте добре устата си след всяко хранене.

Учените изненадват и с още едно откритие, свързано с киселото мляко. Оказва се, че този така полезен за здравето продукт, е вреден за здравето на зъбите ви. Твърди се, че ако го приемате между основните хранения, увеличавате значително риска от поява на кариес.

Нещо повече – те подчертават, че киселото мляко е толкова вредно, колкото бонбоните, шоколадът и газираните напитки, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар