Ще се изненадате от колко много здравословни проблеми може да ви избави масажът на ушите
Здраве

Ще се изненадате от колко много здравословни проблеми може да ви избави масажът на ушите

Бързо и лесно можете да подобрите цялостното ви здравословно състояние

Едва ли сте предполагали, че на всяко от ушите си, имате по 120 акупунктурни точки.

Благодарение на лесния масаж на тези точки можете да се поддържате в изключително добра кондиция.

Съветите за акупунктура на тези важни точки на ушите, на всяка от която отговаря определен вътрешен орган, са дадени от Иван Гарабитов. Масажирайки ушите, оказвате директно въздействие върху бъбреците, посочва още той.

ушите
Бързо и лесно можете да подобрите цялостното ви здравословно състояние

Масажът на ушите ще ви помогне не само да поддържате доброто състояние на слуха с напредването на годините, а и ще тонизира цялото ви тяло.

Разтриването на лицевата и задната страна на ушите се извършва по следния начин:
Разтрийте двете длани на ръцете си една в друга, докато се затоплят.
Сложете лявата си ръка до лявото ухо, а дясната – до дясното. Пръстите ви трябва да са насочени към върха на главата.

Върху тях има повече от 120 акупунктурни точки

Разделете показалеца и средния пръст така, че да очертават буквата „V“ в основата си. Ушните ви миди трябва да се намират в основата на буквата. При това положение палецът ви трябва да мине зад ухото, а средният, безименният и малкият пръст – пред ухото. Разтривайте едновременно и двете уши в продължение на девет минути.

За да активирате вегетативната нервна система, е нужно отново да разтриете двете си длани на ръцете една в друга, докато се затоплят. Всяко от ушите си покрийте с отворена длан като пръстите ви, са насочени към върха на главата. Разтривайте ушните миди с леки масажни движения в посока нагоре-надолу. По този начин ще затоплите цялото си тяло и ще активирате вегетативната нервна система.

Следва масаж на месестите части на ушите. За целта са ви нужни палецът и показалецът на всяка една от ръцете. Дръпнете няколко пъти месестите части на ушите. Използвайте толкова сила, че да усетите слаба болка при издърпването на ушите.

Вътрешното ухо е разположено вътре в главата. С напредването на възрастта неговата функция отслабва значително. Можете да го стимулирате само по индиректен начин, използвайки вибрацията, за да го укрепите.

За целта отново трябва да разтриете двете си длани една в друга и да покриете ушните си миди с тях. Пръстите отново трябва да са насочени към върха на главата. Палците ви трябва да са обърнати един към друг и да лежат в основата на черепа, точно над точката, в която свършва той.

Показалците си пък трябва да качите върху средните си пръсти. Щракнете с тях, така че показалците да потупат върху основата на черепа ви като барабан. Тъй като ушите ви са покрити от дланите, това потупване може да ви се стори доста силно. Повторете упражнението повече от 10 пъти.

С това движение предизвиквате вибрация на косата, която пък на свой ред стимулира вътрешното ухо и нервната система. По този начин можете да подобрявате ежедневно вътрешния баланс на тялото, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар