Ето какво пагубно влияние оказват тези диети върху зрението ви
Здраве

Ето какво пагубно влияние оказват тези диети върху зрението ви

Те са от огромно значение за цялостното ви здраве

Редовното подлагане на диети и то такива, които ви лишават от мастни киселини, може да окаже пагубно влияние върху зрението ви.

Със сигурност зрението е последното нещо, за което мислите, избирайки поредната диета, на която да се подложите, за да постигнете перфектно тяло.

Оказва се, че освен по всичко друго, мастните киселини се различават по броя двойни връзки между въглеродните атоми. Ако липсват такива двойни връзки, говорим за наситени киселини. Наличието им пък говори за ненаситени киселини.

зрението
Те са от огромно значение за цялостното ви здраве

В зависимост от броя на двойните връзки киселините могат да бъдат полиненаситени и мононенаситени. Съответното наименование се получава от мазнината, съдържаща се в тях.
Тези детайли не са никак маловажни. Те оказват различно влияние върху организма ви, разделяйки условно мазнините на лоши и добри.

За да се чувствате добре и да живеете нормално, са ви необходими четири вида полиненаситени мастни киселини – линолеова, арахидонова, липоева и докозагексаенова.
Всички те се отнасят към омега-3 и омега-6 киселините, които са изключително полезни. Хората, които ги е грижа за здравето им, трябва да си ги набавят ежедневно.

Не пренебрегвайте това предупреждение!

„Омега киселините“, които са известни на всички, понижават нивото на холестерола. Освен това те изчистват съдовете и възвръщат еластичността им. Оказват подмладяващ ефект, подобряват значително кръвоснабдяването на крайниците и мозъка, предпазват от образуването на тромби и спомагат за обновяването и развитието на клетките от централната нервна система.
Те одобряват значително състоянието на ставните връзки и ускоряват възстановяването на костната тъкан.

Освен всичко друго, омега-3 киселините имат и мощно противовъзпалително действие. Подлагайки се на диети, лишени от тези мастни киселини, рискувате да влошите сериозно зрението си. Заедно с всички останали поражения, започвате да усещате изтръпване на ръцете и краката, както и обща мускулна слабост.

Липсата на омега-3 мастни киселини при децата пък забавя сериозно растежа им. Редица изследвания сочат, че при по-ниско ниво на омега-3 мастни киселини в кръвта, хората са предразположени към негативни мисли.

Може би е излишно да споменаваме, че тези толкова важни за организма мастни киселини, можете да си набавите чрез консумацията на морски дарове. Така например те се съдържат в мазните видове риба, калмарите, както и в различни растителни продукти като тиквените семки, орехите, тъмно зелените листни зеленчуци и соевите зърна.
На тях са богати и различните видове масла като ленено, сусамово, соево, от гроздови семки и др.

Омега-6 мастните киселини пък нормализират обмяната на веществата, поддържат нормалното състояние на клетъчните мембрани, намаляват значително сухотата на кожата и намаляват мастната инфилтрация на черния дроб.
Те се съдържат в продуктите, в които се съдържат и омега-3 мастните киселини, пише Блиц.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар