Тази пролетна детоксикация подобрява здравето и забързва метаболизма
Здраве

Тази пролетна детоксикация подобрява здравето и забързва метаболизма

Семената и зърната са най-добрия вариант за пролетна детоксикация на организма

Ще ви предложим невероятна пролетна детоксикация, благодарение на която не само ще подобрите цялостното си здравословно състояние, а и ще забързате метаболизма си.

Вероятно всеки от вас е наясно, че пролетта е доста труден сезон за организма ви. От особена важност е през този период да заложите на приема на естествени витамини. Само по този начин ще се чувствате свежи, ще подсилите имунитета си, ще подобрите метаболизма си и ще се предпазите от различни заболявания.

детоксикация
Семената и зърната са най-добрия вариант за пролетна детоксикация на организма

Семената и зърната са най-добрия вариант за пролетна детоксикация на организма. Те са истинска витаминна бомба, ако успеете да ги накарате да покълнат правилно. Само по този начин ще можете да извлечете на максимум полезните им свойства.

За да си отгледате сами покълнали зърна, които ще са ви нужни за пролетната детокситация, ще трябва да си набавите следните неща:
Буркан
Ластик
Марля
Вода
Семена, които не са обработени с химикали

Много е важно да полагане редовни грижи за организма си

Можете напълно спокойно да си отгледате покълнали семена за пролетната детоксикация на перваза на прозореца. Не е никак трудно. Първо трябва да изберете онези семена, които най-много ви харесват. Можете да заложите на различни видове боб, елда, соя, ръж, ечемик, пшеница, ленено семе, нахут, леща и др.

За начало трябва внимателно да прегледате зърната и да отстраните люспите, онези, които не са здрави, както и натрошените такива.
От също толкова голяма важност е и отглеждането им в съдовете. Препоръчително е да отглеждате само един вид семена в буркана, а не да ги смесвате.

Измийте внимателно под течаща вода семената, които сте подготвили. След това ги поставете в купа, в която предварително сте сипали вода. За предпочитане е да използвате преварена или филтрирана вода, а не директно взета от чешмата. Оставете зърната да престоят във водата в продължение на една нощ. По този начин ще ги събудите.

След като вече са минали 12 часа, източете внимателно водата и прехвърлете семената в буркан. Покрийте гърлото на буркана с марля, която трябва да прикрепите с ластик. Оставете буркана легнал под лек наклон така, че цялата вода да се изцеди върху стъклото.
След това го сложете на тъмно място. Добре е да източвате излишната вода от буркана два пъти на ден.

Може би е излишно да споменаваме, че скоростта на покълване е различна за различните видове семена. Когато кълновете вече са готови, ги съхранявайте в плътно затворен контейнер в хладилника. Не премахвайте семената и люспите, а консумирайте и тях. Заредете се стъпаловидно с кълнове, за да можете да консумирате от тях всеки ден, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар