Ето защо ендокринолрозите препоръчват горещо дамите над 35 години да консумират този плод
Здраве

Ето защо ендокринолрозите препоръчват горещо дамите над 35 години да консумират този плод

Добре е да консумирате по едно авокадо дневно

Никак не е случаен фактът, че ендокринолозите препоръчват горещо ежедневната консумация на този плод.

В следващите редове ще ви разкрием и причините за това.

Ендокринолозите препоръчват горещо ежедневната консумация на авокадо, наричано още алигаторна круша. Макар мнозина да твърдят, че авокадото е зеленчук, всъщност то е плод.
За разлика от останалите плодове, авокадото може да узрее, без да промени вкусовите си качества, дори и след като вече е било откъснато от дървото.

ендокринолозите
Добре е да консумирате по едно авокадо дневно

Невероятните свойства на мекото и сочно авокадо, са оценени високо в цял свят. То не само ще ви помогне да се избавите от високите нива на лошия холестерол, а и ще насърчи значително процеса на отслабване.
Този екзотичен плод подобрява паметта и свежда до минимум риска от появата на сърдечносъдови заболявания. Той обаче е особено полезен за представителките на нежния пол.

Ето защо ендокринолозите препоръчват горещо на дамите над 35-годишна възраст да консумират ежедневно авокадо:

Сходството между този екзотичен плод и матката, не е никак случайно. Авокадото помага на дамите да запазят репордуктивните си способности и намалява значително риска от появата на цирвикална дисплазия.

Всяка бременна жена трябва да изяжда поне по една алигаторна круша дневно. В този плод се съдържа фолиева киселина в доста големи количества. За никого не е тайна, че именно тя е отговорна за растежа на живата тъкан. Именно поради тази причина е нужно да консумирате авокадо по време на образуването на ембриона, за да избегнете вродени малформации.

Наричат този екзотичен плод „алигаторна круша“

Немалките количества калий, които се съдържат в авокадото, насърчават нормалното функциониране на сърцето. Освен това той регулира нивата на сол и вода в организма, нормализира метаболизма и увеличава устойчивостта на организма към стрес.

Благодарение на съдържащите се в авокадото полиненаситени мастни киселини, редовната му употреба подобрява концентрацията и паметта.

Олеиновата киселина в авокадото съдейства за разлагането на излишъка от лош холестерол в кръвта. По този начин предотвратява образуването на така опасните плаки по вътрешността на кръвоносните съдове.

Ако добавяте авокадо в салатата си, ще подпомогнете абсорбирането на каротеноидите от плодовете и зеленчуците. Те са от полза за укрепването на костите, зъбния емайл и косата.

Още от древни времена авокадото е сочено за мощен аефродизиак за мъжете. Той повишава значително потентността на силния пол и интимното желание на нежния пол.

Медът, съдържащ се в авокадото предотвратява появата на анемия, а витамин В2 участва в образуването на червените кръвни клетки, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар