Изключително важни здравни факти, за които вероятно дори не сте чували
Здраве

Изключително важни здравни факти, за които вероятно дори не сте чували

Не ги пренебрегвайте

При все, че тези здравни факти, са от изключителна важност, не е изключено дори да не сте чували за тях.

Учените са категорични, че 70% от случаите на смърт, са в резултат на неправилен начин на живот. За да се намали значително този процент, хората трябва да са наясно с някои важни здравни факти.

Така например вече многократно е доказвано, че слабата светлина от телевизора или мобилния ви телефон оказват отрицателно въздействие върху здравето ви.

В следващите редове ще ви разкрием някои от най-важните здравни факти, които си струва да знаете:

здравни факти
Не ги пренебрегвайте

Гладуване и имунитет
Учените са категорични, че периодичното гладуване, е от огромна полза за имунитета. Ако се лишите от храна за период 2-4 дни, несъмнено ще подновите имунната си система. Това трябва да се случва поне веднъж на всеки шест месеца. В дните, в които лишавате организма си от храна, той започва да използва собствените си резерви от мазнини, глюкоза и кетони. Освен това започва да унищожава и голям брой левкоцити. Загубата им пък допринася за обновяването на клетките на имунната система.

Дългосрочното гладуване пък намалява нивата на хормоните, отговорни за стареенето. Освен това възпрепятства прогресирането на тумори, включително и рак.

70% от случаите на смърт, са в резултат на неправилен начин на живот

Сън и депресия
Както вече споменахме по-горе, дори слабият източник на светлина в стаята, в която спите, може да окаже пагубно въздействие върху здравето ви. Учените твърдят, че може да се превърне в причина за появата на депресия. Доказано е, че хората, които не спят на пълна тъмнина, започват да проявяват признаци на тревожност и стрес.

Предполага се, че слабата светлина нарушава функциите на вътрешния биологичен часовник и засяга секрецията на хормона мелатонин. Това съответно оказва неблагоприятно влияние върху психиката и може да предизвика депресия.

Почистващи препарати и бели дробове
Редовното използване на агресивни почистващи препарати оказва пагубно влияние върху работата на белите ви дробове.
Наблюдения сочат, че ако използвате почистващи препарати дълги години, те влияят толкова силно върху белите ви дробове, че дори и специалист може да ви каже, че сте пушили активно повече от две десетилетия. Не е изключено дори да развиете астма.

Сърдечни заболявания
Един от малко известните здравни факти е, че оптимистите са по-малко склонни към появата на сърдечни проблеми.
Наблюдения на екип американски учени сочат, че дори хората, страдащи от хронична стенокардия, които гледат положително на живота, имат с около 30-40% по-малка нужда от стационарно лечение.

Факт е, че доброто настроение понижава значително нивата на хормоните адреналин и кортизол, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар