Unicorn Color в косата – новата мода!
За красотата

Unicorn Color в косата – новата мода!

Искаш ли да бъдеш звездата на вечерта – просто покрии косата си в различни цветове! Подробности за неформалната техника на боядисване прочетете по-долу.

Шарени коси
Шарени коси

Боядисването на косите в стил Unicorn Color, разбира се, не е някаква супер нова идея, но изведнъж се появи преди около година и от тогава набира скорост. Сега вече може да се види доста често в Instagram и други модни блогове. Фризьорите търсят модели за експериментиране и салоните предлагат едни умопобъркващи цветове като в картините.

Модерни цветове в косите
Модерни цветове в косите

Да се игнорира креативната техника вече изглежда даже неприлично за младите дами. Затова ще ви бъдем полезни с няколко съвета за най-важното, което трябва да знаете.

unicorn-color3

unicorn-color4Как се прави Unicorn Color

За да се постигне този ефект, стилистите използват бои, които променят пигментацията на косъма. Но те работят на „чиста база“, т.е. предварително се избелва косата, така стават по-богати цветовите оттенъци.

 unicorn-color2

Продължителност на боядисването

Колко време ще трябва на един колорист да боядиса косите ви в няколко тона, зависи от сложността на заявката ви и оригиналния цвят на косата.

Но имайте предвид, че тази процедута обикновено отнема четири часа, не по-малко. Повечето време отива за изсветляване на косата.

 Колко дълго се запазват цветовете

Някои бои започват да избледняват след осмия шампоан. Други живеят два пъти по-дълго. Тук решаваща роля се играе от структурата на косата, интензивността на определения и свойствата на боята.

unicorn-color5
Дъга в косата
 Как да съхраните боядисването по-дълго?

Първо вземете балсам с надпис „за боядисана коса“

Главата мийте с хладка вода (не забравяйте, че е по-студената вода съхранява цвета). Мийте косата само веднъй в седмицата, а не през ден.

Не правете никакви маски на косата.

 


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар