Прочистете дебелото черво, за да се избавите от редица здравословни проблеми
Здраве

Прочистете дебелото черво, за да се избавите от редица здравословни проблеми

Факт е, че продуктите, които не са правилно подбрани, остават в дебелото черво

Медиците са категорични, че прочистването на дебелото черво може да ви избави от редица здравословни проблеми.

Неслучайно се препоръчва тази процедура да се прави по два пъти в годината. Още древните гърци са използвали методи за прочистване на дебелото черво. Американците започват да практикуват тази древна техника значително по-късно. Те я прилагат от 20-те години на миналия век.

дебелото черво
Факт е, че продуктите, които не са правилно подбрани, остават в дебелото черво

Факт е, че продуктите, които не са правилно подбрани, остават в дебелото черво. От тях започва да се натрупва слуз, от която пък се отделят отрови и токсини и се запътват към организма. Сами се досещате, че от това няма никаква полза, а множество вреди.

В такива случаи човек започва да чувства перманентна умора, отпадналост, главоболие, започва да наддава на килограми и усеща липса на енергия.
Един от най-лесните начини за прочистване на дебелото черво е консумацията на плодове и зеленчуци, съдържащи солидно количество фибри, витамини и минерали. Именно те са тези, които ще изхвърлят токсините, натрупали се в организма ви.

Препоръчително е да го прочиствате два пъти в годината

Основната съставка в изпитаната рецепта, която ще ви разкрием за прочистване на дебелото черво, са ябълките. За никого не е тайна, че те съдържат солидно количество разтворими фибри.

Другият изключително полезен продукт за прочистване на дебелото черво, е лененото семе. То повишава значително усвояването на полезните хранителни вещества от организма. Освен това намалява риска от появата на рак на дебелото черво.

В допълнение лененото семе е богат източник на антиоксиданти, които предотвратяват различни чревни проблеми. Не можем да не отбележим, че лененото семе съдържа така полезните за организма омега-3 мастни киселини.

За да си приготвите вълшебната смес за прочистване на дебелото черво се нуждаете от следните продукти:
1 с.л. ленено семе
1 ч.л. чист пчелен мед
1 ч.ч. вода
1 с.л. семена от чиа
1 ябълка

Почистете ябълката от семената и я сложете в блендер. След като я разбиете, добавете останалите съставки, споменати по-горе. Оставете сместа да престои около 30-тина минути или докато семената от чиа започнат да набъбват. Това е цялото усилие, което трябва да вложите за приготвянето на напитката.

Най-добре би било да я приемате сутрин на празен стомах. Опитайте се да не приемате нищо два часа след това, за да й предоставите нужното време да прочисти организма ви.
След изтичането на двата часа, започнете да пиете вода. Колкото по-голямо количество приемете, толкова по-добре. По този начин ще улесните процеса на изхвърляне на токсините. Прилагайте този метод в продължение на 14 дни, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар