В никакъв случай не приемайте тези храни на празен стомах! (I част)
Здраве

В никакъв случай не приемайте тези храни на празен стомах! (I част)

Ако нарушите тези съвети, рискувате да си причините неприятности

Специалистите по здравословно хранене са категорични, че в никакъв случай не трябва да приемате тези две храни на празен стомах, ако искате да се избавите от някой и друг излишен килограм.

Специалистите са категорични, че сутрините са най-красивото време от деня. Тогава се събуждате, заредени сте с нови сили и енергия и сте готови да преобърнете света.

За да протече денят ви добре обаче, е необходимо да подберете правилните храни.
Трябва да сте наясно, че именно от закуската зависи до голяма степен как точно ще се чувствате през деня.

храни
Ако нарушите тези съвети, рискувате да си причините неприятности

Важно е за закуска да подберете такива храни, които няма да забавят метаболизма ви и тялото ще ви служи цял ден.
Само здравите хора могат да работят добре и да са заредени с оптимизъм, твърдят специалистите по здравословно хранене.

Всеки е свикнал да закусва по различен начин. Малцина обаче са тези, които се замислят как точно влияят тези храни на организма им.
Първото хранене за деня е от особена важност. Не забравяйте, че изпращате храната в празен стомах и трябва да се погрижите тя наистина да е полезна.

В следващите редове ще ви изброим храните, които специалистите по здравословно хранене категорично забраняват да приемате на закуска:

Малцина са тези, които се замислят как точно влияят тези храни на организма им

Цитруси
Може би не сте наясно с неприятното им свойство да причиняват алергии, още повече ако са консумирани на празен стомах.
Дори и да нямате установена алергия, трябва да знаете, че консумацията на цитрусови плодове на закуска, може да предизвика такава. Най-малкото биха могли да ви причинят неприятни обриви.

Освен това цитрусовите плодове, консумирани на закуска, създават сериозни затруднения на работата на черния ви дроб. Портокаловият сок на празен стомах пък може да предизвика гастрит. Именно поради тази причина специалистите съветват преди да посегнете към цитрусовите плодове или прясно изцеден сок от тях да се нахраните с купичка овесена каша например. Казано с други думи, можете да консумирате цитрусовите плодове на закуска, но в никакъв случай на празен стомах.

Банани
Всеки е наясно с факта, че високото съдържание на магнезий в този плод подобрява значително функционирането на сърцето. Въпреки това не бързайте да се вкопчите първо в тях рано сутринта, щом влезете в кухнята.

Ако консумирате банан на празен стомах, можете да нарушите сериозно баланса на калий и магнезий. Именно поради тази причина се препоръчва да го хапнете, след като сте консумирали някакъв друг вид храна, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.