В никакъв случай не приемайте тези храни на празен стомах! (II част)
Здраве

В никакъв случай не приемайте тези храни на празен стомах! (II част)

Няма никакво съмнение, че повечето хора пият кафето на празен стомах

В първата част на този материал ви разкрихме някои храни, които според специалистите по здравословно хранене не бива да приемате на празен стомах.

В противен случай може да си довлечете сериозни неприятности до главата като алергични обриви, язва и куп други проблеми.

Следва да ви разкрием кои са останалите храни, които в никакъв случай не трябва да консумирате на празен стомах. Ето кои са те:

храни
Няма никакво съмнение, че повечето хора пият кафето на празен стомах

Сурови зеленчуци
Закуската със сурови зеленчуци, приети на празен стомах могат да предизвикат не само гастрит, а и язва. Това се получава в резултат на киселините, които се съдържат в пресните зеленчуци. Когато се приемат на празен стомах, те корозират и започват да дразнят стените му.

Кафе
Няма никакво съмнение, че повечето хора пият кафето на празен стомах. Ако обаче сте наясно с факта какви вреди нанася тази напитка, приета на празен стомах, ще преустановите моментално порочната практика. Приемът на кафе на гладно предизвиква сериозно дразнене на стомашната лигавица. Може би е излишно да споменаваме, че по този начин можете да предизвикате появата на гастрит или язва. Ако пък вече страдате от някой от тези проблеми, то приемът на кафе на празен стомах си е чисто самоубийство, категорични са специалистите.

Дори и черният ви дроб ще недоволства от приема на кафе рано сутрин, преди да сте закусили. Това означава, че ще трябва да свърши доста сериозна работа, още преди да се е събудил. Не искате да сте на негово място, нали? Може би след като знаете, няма да му причинявате повече това.

Ако пренебрегнете тези съвети, можете да си навлечете сериозни проблеми

Кисело мляко
То също е в списъка на онези храни, които не трябва да консумирате на гладно. За разлика от останалите обаче, то няма да предизвика толкова сериозни проблеми, ако все пак нарушите правилата. Трябва обаче да знаете, че няма да има и полза от този му прием. Истината е, че рано сутрин организмът изобщо не се нуждае от полезни бактерии. За предпочитане е да приемате този здравословен продукт, след като вече сте закусили.

Студени напитки
По принцип студената вода оказва лошо въздействие върху храносмилателната система. Със сигурност няма да зарадвате стомаха си, ако пиете студена напитка сутрин. По този начин ще затрудните доста сериозно процеса на храносмилане.

Сладки изкушения
Преобладаваща част от хората, страдащи от диабет, са закусвали нещо сладичко, преди да се появи болестта. Факт е, че в ранните сутрешни часове панкреасът не е в състояние да произведе достатъчно количество инсулин и приемът на сладки храни, си е направо смъртоносен, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар