Медиците разкриха защо задължително трябва да хапвате тези два вида плод всеки ден
Здраве

Медиците разкриха защо задължително трябва да хапвате тези два вида плод всеки ден

Те ще държат далеч от вас сериозни сърдечни проблеми

Неслучайно медиците препоръчват горещо всеки ден да приемате тези два вида плод.

Приемът на тези плодове носи огромни ползи за здравето ви. В следващите редове ще ви разкрием причината, поради която медиците горещо препоръчват ежедневния прием на банан и авокадо.

Обичате ли авокадо? Обикновено хората, които са опитвали от този плод, са разделени на две групи. Едните от тях се влюбват в него и обожават да го консумират всеки ден. Те го добавят почти към всички ястия и салати. Другите пък не могат да го понасят и не желаят да го виждат повече до края на живота си.

медиците
Те ще държат далеч от вас сериозни сърдечни проблеми

Истината е, че за полезността на този плод може да бъде написано страшно много. Авокадото има наистина магически ефект върху женското тяло. В следващите редове ще ви разкрием как медиците ви препоръчват да го комбинирате, за да сведете до минимум риска от появата на сърдечносъдови проблеми.

Авокадото съдържа голямо количество калий – 485 милиграма на 100 грама. Той не само подпомага правилното функциониране на сърцето, а и предпазва от инфаркт и инсулт.
Освен това ежедневната му употреба ще направи по-еластични кръвоносните ви съдове.

Приемът им несъмнено носи огромни ползи за здравето ви

Със сигурност тази ценна информация ще зарадва почитателите на екзотичния плод. Но какво да каже за онази част от хората, които не харесват авокадото? Ето тук идва чудесната новина за тях. Ако не харесвате авокадо, можете успешно да го замените с банан.

В 100 гр. банан се съдържат 358 милиграма калий. Е, да, вярно е, че количеството на калий е по-малко в сравнение с това в авокадото, но е добър вариант. Тук е моментът да отбележим, че за поддържате тонуса си в добро състояние, трябва да приемате 2-2.5 гр. калий дневно.

Към полезните свойства на съдържащия се в тези плодове калий, медиците добавят и още. Той регулира водния баланс в организма и увеличава продуктивността на мозъка.
Освен това калият е нужен за увеличаване на контракциите на скелетните мускули.

Чрез регулирането на нивата на соли и минерали в организма, калият допринася за намаляване на подуването. Поради всички тези причини, е добре да консумирате банани и авокадо всеки ден.

Те ще ви спестят ходенето до лекар. Трябва обаче да имате предвид, че тези продукти далеч не могат да бъдат наречени диетични. Поради тази причина, ако не искате да натрупате килограми, е добре да броите калориите при консумацията на тези плодове.

Най-добре е да ги приемате сутрин, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар