Тази кръвна група е най-рискова за здравето
Здраве

Тази кръвна група е най-рискова за здравето

Някои неща за кръвните групи все още остават сериозна загадка за човечеството

Ако това е вашата кръвна група, то е добре да сте наясно, че тя е най-рискова по отношение на здравето.

Японските учени са направили доста сериозни изводи за притежателите на нулева кръвна група. Според тях при тези хора рискът от смъртност при тежки травми, е три пъти по-висок в сравнение с хората от останалите кръвни групи.

Специалистите са доказали безспорно, че при пациентите с нулева кръвна група, ранният летален изход, е доста често срещан. Освен това периодът на възстановяване след тежка травма е с 28% по-дълъг в сравнение с останалите кръвни групи. При тях периодът на възстановяване е едва 11%. Това отбелязва на страниците си руското издание Лента.ру.

кръвна група
Някои неща за кръвните групи все още остават сериозна загадка за човечеството

Според учените основната причина за тази връзка е фактът, че хората от нулева кръвна група, са с повишен риск от кръвозагуба. Това се дължи на намалената способност на кръвта им да се съсирва.

Резултатите от това изследване повдигат на дневен ред един много важен въпрос. Става дума за това как спешното преливане на кръв при тежки травми може да повлияе на процеса на спиране на кръвотечението.
Учените си задават и въпроса дали има сериозна разлика в сравнение с останалите кръвни групи.

Проблемът идва от бавното кръвосъсирване при тази кръвна група

Освен това се оказва, че голяма част от болестите, които измъчват даден човек се обуславят до голяма степен именно от кръвната група.

Учените твърдят, че ако пациент с кръвна група А получи преливане от донор, принадлежащ към кръвна група В, антителата му ще отхвърлят получената кръв, тъй като не му отговарят. Освен това тук съществува и сериозен риск от съсирване на кръвта. Това означава, че вместо да спаси живота на пациента, може да го застраши и то доста сериозно.

Нулевата кръвна група е лишена от двата вида антигени. Това означава, че антителата на пациент с кръвна група 0, могат да атакуват тези антигени, ако приемат кръвта, която има.
Именно поради този факт хората с нулева кръвна група, трябва да приемат кръв само от тяхната кръвна група.

Кръвна група А, е най-старата. Всички останали кръвни групи, са създадени от мутации, нужни за оцеляването на хората.
Смята се, че тези мутации, са оцелели заради устойчивостта на някои болести.

Така например учените установили, че клетките, заразени с малария, не се свързват с кръвна група 0 или В. това означава, че хората от тези кръвни групи, са много по-устойчиви на малария в сравнение с тези с кръвна група А, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар