Симптоми, чрез които тялото ви информира, че има недостиг на витамин К
Здраве

Симптоми, чрез които тялото ви информира, че има недостиг на витамин К

Не ги подценявайте

Тялото на човека често пъти бива оприличено на перфектно работеща машина.

Представете си го като един от новите електроуреди, които алармират веднага, щом нещо не е наред. Тялото на човек е устроено по същия начин. Когато нещо в организма ви не е наред, той намира начин да ви алармира за този проблем.

Често пъти обаче предупредителните сигнали на тялото биват пренебрегнати с лека ръка, което несъмнено води до пагубни последствия.
Научете се да познавате добре тялото си, за да избегнете редица сериозни здравословни проблеми. Не отлагайте във времето, а реагирайте на всеки симптом, който ви подсказва за някакви нередности.

тялото
Не подценявайте сигналите, които ви дава

В следващите редове ще ви разкрием симптомите, чрез които тялото ви информира, че се нуждае крещящо от витамин К.
Със сигурност той далеч не е известен като витамините от групата В, витамин С или витамин Д. това обаче далеч не означава, че е маловажен.

Дори и да чувате за този витамин за пръв път, трябва да сте наясно, че той е от изключителна важност за организма.
Тази статия ще ви разкрие симптомите, свързани с недостига на този витамин, както и каква е неговата същност.

Не пренебрегвайте сигналите с лека ръка, за да не съжалявате на по-късен етап

Вероятно ви се е случвало поне веднъж в живота да ви потече внезапно кръв от носа.
Въпросният витамин К, представлява мастно-разтворим витамин, поради което човешкото тяло го съхранява в черния дроб и мастната тъкан.

Неговата най-голяма роля в човешкото тяло е съсирването на кръвта и предотвратяването на прекомерно кървене при нараняване.
Освен това витамин К е много важен елемент за изграждането на здрави кости. Ако страдате от недостатък на този витамин, не е изключено костите ви да станат твърде чупливи.

За да не гадаете по общите симптоми, най-добре би било да си направите нужните изследвания, които ще ви дадат категоричен отговор на въпроса дали страдате от недостиг на витамин К. ако се окаже, че е така, то това наистина може да е причината за прекомерната чупливост на костите ви. Макар лекарите често да поставят съвсем неоправдано диагнозата остеопороза, често пъти прекомерната чупливост се дължи именно на недостатъчното количество на този витамин.

Другата му важна роля е предотвратяването на сърдечносъдови проблеми. Той взима участие в различни процеси, протичащи в тялото. Освен това е най-важната добавка към витамин Д и калция, за да бъдат усвоени пълноценно от организма.

Но нека се върнем на симптомите. Както вече споменахме един от тях е честото кървене от носа. Друг симптом, алармиращ за този проблем е лесната поява на хематоми. Червените и лилави петна, с които са осеяни глезените ви, също могат да се дължат на недостига на витамин К. При ниски нива на този витамин, витамин Д се съхранява на грешните места в организма, пише zdrave.to.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар