Идеалната диета за жени с тегло между 60 и 85 кг. Д-р Ковалков разкрива как да отслабвате правилно (II част)
Здраве

Идеалната диета за жени с тегло между 60 и 85 кг. Д-р Ковалков разкрива как да отслабвате правилно (II част)

Основният етап от тази диета, е изключително важен

В първата част на този материал ви запознахме с основните принципи от успешната диета на д-р Алексей Ковалков.

В следващите редове ще ви разкрием етапите, на които той разделя хранителния режим за успешно отслабване и запазване на теглото.

Първата фаза от тази диета, е наречена „Подготвителна“.
В нея трябва да съсредоточите усилията си за предпазване на организма ви от стрес. За да избегнете вредните последици, е много важно да подходите изключително внимателно към този етап.

диета
Основният етап от тази диета, е изключително важен

Съветът на д-р Ковалков е през този етап да премахвате постепенно храните от менюто ви, които стимулират апетита. Освен това трябва да започнете да се избавяте и от лошите навици. По време на тази фаза от диетата, тялото ви със сигурност ще усети облекчение.

Специалистът посочва, че вторият етап от подготвителната фаза, е най-трудният, през който трябва да преминете, спазвайки тази диета. Именно той е този обаче, който помага на тялото да влезе в новия ритъм и да нормализира метаболитните процеси. Продължителността на този етап е около 2 седмици, в които стомашния тракт се прочиства.

Храната, която ви се полага през този период наистина е доста ограничена и може би ще е сериозно изпитание за вас. Съветът на д-р Ковалков е да започвате деня си, закусвайки 200 мл. кисело мляко и шепа ядки. Обичайният обяд пък ще бъде заместен от две закуски – първата от тях се състои от 1 ябълка и половин грейпфрут.
На втората закуска също трябва да приемете 1 ябълка и останалата половина от грейпфрута.

С тази диета ще запазите резултатите и след края й

На вечеря можете да си позволите около 250 гр. зеленчукова салата, съчетана с парче сирене. Преди да си легнете пък можете да хапнете два белтъка и да изпиете чаша мляко.
Това е приблизителното хранене през тези две седмици от подготвителния период.

Трябва да запомните, че през този етап са ви забранени мазнините, месото и въглехидратите. Освен това е необходимо да увеличите физическата си активност.

Основна фаза
След 14-те дни подготвителен период, е време да преминете към основната фаза. Д-р Ковалков споделя, че ако тази диета ви кара да се чувствате комфортно и нямате някакви медицински противопоказания, можете да я следвате през целия си живот.

Основните правила, които трябва да спазвате, не са никак сложни. Към менюто си трябва да прибавите и малко храни с нисък гликемичен индекс, като елдата например. Можете да добавите и няколко филийки бял хляб, трици, печени картофи (за обяд).

Освен, че можете да се насладите на богата вечеря, можете да си позволите чаша вино и дори парче шоколад, пише zajenata.bg..

СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ!


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар