Ето как с природни средства се сваля високото кръвно налягане!
Здраве

Ето как с природни средства се сваля високото кръвно налягане!

Високото кръвно налягане може да се понижи със здравословен режим на живот в комбинация с малко помощ от природата

Измерване на кръвно налягане
Измерване на кръвно налягане

Листа от маслиново дърво – при излишни килограми

Това прекрасно средиземноморско дърво притежава съставки, които понижават кръвното налягане, а освен това въздейства на метаболизма на глюкозата, така че има ефект върху холестерола и диабета. Затова се препоръчва в случай на хипертония при хора с наднормено тегло вследствие на злоупотреба с мазнини и захар.

Чай от маслинови листа

От листата на маслината се приготвя отвара – 30 г се заливат 1 л вода и се варят на тих огън в продължение на 10-15 минути, после се оставят да киснат още 1 час извън огъня. Пийте 1 литър отвара на малки порции през целия ден пет дена седмично в рамките на 3 седмици. После направете почивка от 1 седмица и повторете цикъла. Ефектът върху кръвното налягане продължава месеци наред. В най-честия случай то спада с 20 единици при условие, че се води здравословен начин на живот, разбира се.

Глог за здраво сърце

Глогът действа регулиращо върху сърдечния ритъм и полага да бъде овладяна тревожността. Това го прави много ценен за стресирани хора с ускорено сърцебиене.

Чай от глог

Можете да си правите чай от цветовете, листата и плодовете. Например, 4 супени лъжици цветове и листа от глог се запарват с един литър вода. Прецежда след като изстине и се пие на четири пъти през деня.

Може да се използва в течна форма или на капсули от сух екстракт. Препоръчителната дневна доза е 400-800 мг, приемани на пъти – сутрин и вечер. За стабилизиране на кръвното налягане е добре да се проведе 3-месечен курс на лечение с глог. След това приемът му става на по-големи интервали, пише Здравен журнал

СЪВЕТ:

Избягвайте билката сладник (сладък корен, женско биле) – под формата на отвара или пастили тя може да доведе до повишение на кръвното налягане!

Омега 3 предпазват ефикасно

Тези полезни мастни киселини влияят на кръвното налягане чрез отпускащия им ефект върху стените на кръвоносните съдове, но имат и общо здравословно въздействие върху сърдечносъдовата система. Най-добре е дневната доза омега 3 да достига 900 мг. Можем да си ги набавяме чрез консумацията на мазни риби (скумрия, сардина, сьомга), както и чрез растителните масла (рапично, орехово, ленено). Разбира се много по-лесно е да взимаме капсули с рибено масло – при 8-седмичен прием се забелязва лек спад на кръвното налягане. Взимайте по две капсули омега 3 от 500 мг всеки ден в продължение на 2-3 месеца.

Баланс между натрий и калий

Известно е, че прекалената консумация на сол води до повишение на кръвното налягане. Но не е достатъчно да скрием солницата!

Разбира се, най-добре е да заменим част от солта с подправки. Истинският проблем обаче идва от индустриалните хранителни продукти – колбаси, сирена, хляб, тестени закуски… От една страна е нужно да намалим количеството им  на нашата трапеза, от друга – да увеличим приема на калий. Правилното съотношение между натрия и калия е предпоставка за нормално кръвно налягане. Калий можем да си набавим чрез консумацията на зелена салата,спанак, патладжан, тиква, моркови, репички, банани, пълнозърнести храни, леща, боб.

Имайте предвид, че при кръвно до 150/90 не трябва да пиете лекарства за свалянето му, тъй като това може да доведе до инфаркт и инсулт. Това сочат последните изследвания на учени. Откакто на пазара се продават достъпни апарати за мерене на кръвно, купуването на лекарства за сваляне на кръвно се е увеличило драстично, както и инфарктите и инсултите. В тази връзка трябва да имате много добър лекар-кардиолог, който съвсем стриктно да прецени дали имате нужда от лекарства или можете да регулирате кръвното си с билки. Яжте всяка вечер по две смачкани скилидки чесън. Или си правете редовно прочистване на организма с печен чесън. Рецептата ТУК.

Правилна храна и движение

Движението е идеалното лекарство

Спортът заздравява сърдечния мускул, помага за поддържане на оптимално тегло и стабилизира нивото на захарта и холестерола в кръвта. Най-важното е физическата активност да е редовна – поне 20-30 минути три пъти седмично и веднъж в седмицата едночасова тренировка (може и обикновено ходене пеша). Добър избор също е гимнастиката чи гонг или тай-чи, както и упражненията по йога. Изследванията показват тяхната ефикасност за намаляване на стреса, който е една от най-честите причини за хипертония. Внимавайте обаче да не се стига до прекалено ускорен сърдечен ритъм, ако вече имате повишено кръвно. Не практикувайте усилен кардиотренинг и вдигане на тежести.

Балканска чубрица

ВАЖНО! Не прекалявайте с лекарствата за сваляне на кръвно! Щом усетите високо кръвно, веднага сложете краката в топла вода. След това да ви направят чай от чубрица – 3 супени лъжици балканска чубрица се варят 15 минути в 500 мл вода. Оставете да изстине 10 минути и прецедете. Изпива се цялото количество на 4-5 пъти през деня може с лимон и мед, но без захар.

Бъдете здрави!

Бабини илачи с ябълков оцет! Вижте за какво помага и как да го използвате!

Вижте как да направите прочистване на организма си от токсини с овес напълно безвредно! (РЕЦЕПТИ)

 


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар