Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/poleznit/public_html/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/cache.php on line 392
Всеки почитател на кафето трябва да знае тези важни факти за освежаващата напитка (I част) - poleznite.com
Всеки почитател  на кафето трябва да знае тези важни факти за освежаващата напитка (I част)
Любопитно и забавно

Всеки почитател на кафето трябва да знае тези важни факти за освежаващата напитка (I част)

Колкото и невероятно да ви звучи то намалява значително риска от преждевременна смърт

Несъмнено почитателите на кафето не са никак малко. Може би преобладаващата част от вас започват деня си с чаша кафе.

В този ред на мисли много от вас знаят от първа ръка каква е зависимостта от кафето. Доказано е, че за всеки трети човек чашата кафе сутрин е ритуал, с който започва деня си.

Медиците от цял свят обаче не престават да алармират за вредните ефекти, които кафето нанася върху тялото.
Дори известният композитор Бетовен бил един от множеството запалени фенове на кафето.
Той ежедневно си варял кафе от 60 зърна. Само за сравнение ще посочим, че това се равнява на 50 чаши от тази напитка. Въпреки, че изпивал това количество в рамките на деня, той все пак доживял до 56-годишна възраст.

кафето
Колкото и невероятно да ви звучи то намалява значително риска от преждевременна смърт

Не може обаче да се отрече, че кафето не само нанася различни увреждания върху здравословното състояние, а и помага на организма ви да се справи с редица трудности.

Ето и някои от доказаните факти за кафето:

Повишава нивото на кръвното налягане
Ако сте с ниско кръвно налягане (хипотония), то приемът на чаша кафе всеки ден, би било отлично средство за поддържане на добро ниво на кръвното. Ако обаче сте хипотоници и имате тахикардия, добре е да избягвате тази напитка. За никого не е тайна, че кафето ускорява пулса и в този ред на мисли това не би ви било от полза.

Колкото и невероятно да ви звучи, хипертониците също могат да пият кафе без каквито и да било проблеми. Истината е, че системната употреба на освежаващата напитка я прави резистентна към тялото.

Много е важно да не прекрачвате мярката

Увеличава мозъчната активност
Благодарение на приема на кафе човек може да увеличи концентрацията си, както и да стане по-внимателен. Това обаче далеч не е единствената полза от приема на освежаващата напитка.
Учените твърдят, че приемът на кафе със захар може да засили мозъчните зони, нужни за изпълнението на задачите. Всичко това се дължи на вълшебната комбинация от кофеин и глюкоза.

Укрепва имунната система
Звучи странно, но учените са категорични, че колкото повече чаши кафе приемате всеки ден, толкова по-малък е рискът да издъхнете преждевременно. Разбира се това далеч не означава, че трябва да прекалявате. И тук като във всяко нещо трябва да има мярка. Смята се, че три чаши кафе на ден, е най-разумното количество.

Тази напитка укрепва сърцето, черния дроб, имунната система, сърдечносъдовата система и не на последно място подобрява значително работата на стомашно-чревния тракт, пише zajenata.bg.


Всички права върху статиите принадлежат на сайта poleznite.com. Всяко използване на статиите без наше съгласие е забранено! Всяко копирано съдържание ще бъде докладвано на Google, Google AdSense и Facebook.

Изпратете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.